Fabeltjeskrant komt terug in 3D

ANP Kippa
Bijna vijftig jaar nadat de allereerste Fabeltjeskrant de kijkbuiskinderen betoverde, is een 3D-animatieversie van het kinderprogramma in aantocht, schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf. 

Volgend jaar oktober moet een half uur durende special op televisie te zien zijn. In 2019 leest Meneer de Uil weer dagelijks een verse Fabeltjeskrant voor, dat willen Robin de Levita (zoon van bedenker Loek de Levita) en productiehuis Rubinstein.

De ontwerpen van de blauw-gele oehoe, Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf, gebroeders Ed en Willem Bever en Meneer de Raaf zijn klaar. "Ze zijn, net als in de oorspronkelijke serie, van vilt. Dat was heel belangrijk voor mij", legt De Levita uit. "Dat geeft een zachte uitstraling, door vilt valt het licht op een mooie manier op hen. Ik zag ooit een digitale Mickey Mouse die erg 'plastic' was geworden. Dat wilde ik onder geen beding." 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerd Bonte

  Live is beter dan 3D, dus een stap achteruit volgens mij.

 • Marlies Schoefs

  Die oude zijn veel mooier

 • Fatii Vaes

  Waarom moet alles in 3D ,, 3D is belachelijk das fake

 • Glen Van Bruyssel

  Ik dacht dat de fabeltjeskrant nooit weggeweest was,kijk maar naar de politiek in Belgie.

 • John Dallas

  Het beste kinderprogramma ooit op de buis vroeger... Hallo Mijnheer de Uil...