Ex-miss Julie Taton over de zware beslissing die ze moest nemen na haar bevalling: "Ik werd overspoeld door twijfels"

Instagram/julietaton_official
De Naamse Julie Taton (nu 34) ken je nog wel, zij volgde Ann van Elsen op als Miss België. Intussen is ze presentatrice van onder meer de Waalse 'Belgium's Got Talent'. Twee jaar geleden werd ze ook moeder van een zoontje, Côme. Een geboorte die niet helemaal liep zoals ze zich had voorgesteld, vertelde ze onlangs in Paris Match.

"Hij was te vroeg", herinnert Taton zich. "Eén week voor de uitgerekende datum kreeg ik plots weeën en bloedingen. In het ziekenhuis ging het heel snel. Voor ik goed besefte wat er gebeurde, was hij er al. Mijn baby werd meteen meegenomen voor onderzoek." 

Toen ze Côme eindelijk in haar armen mocht nemen, kreeg ze een tweede schok te verwerken. "De helft van zijn gezichtje werd ontsierd door een grote, rode vlek." Taton vertelt dat ze erg geschokt was. "Ik heb het gevoel dat ik dat magische moment vlak na de geboorte heb gemist", zegt ze. "Mijn wereld stortte in."

Laserbehandeling

Julie en haar man Harold beslisten na vele slapeloze nachten dat het voor hun zoon beter was om die grote vlek te laten verwijderen, ook al is dat niet evident en is deze afwijking van de huid absoluut ongevaarlijk. Toen hij amper acht maanden oud was, onderging kleine Côme een eerste laserbehandeling. Intussen heeft hij al drie van de twintig geplande operaties ondergaan en is de rode vlek in zijn gezichtje al vervaagd.

"Ik werd overspoeld door twijfels", aldus zijn mama in Paris Match. "Waarom liet ik mijn zoontje onder narcose brengen voor iets wat niet van levensbelang was? Deed ik het echt voor hém en niet voor mezelf? Ik ben er eerlijk gezegd nog altijd niet uit. Maar als ik er nu niets aan doe, verwijt hij mij dat later misschien."
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kelly stroobantd

  Dit noemden ze in mijn tijd een wijnvlek en mijn ouders hebben deze ook laten wegdoen. Was in de jaren 80 . Had toen op been , buik, en oor een vlek en zijn allemaal perfect weg . Ze kunnen veel. Zolang je voor Derest maar gezond bent. Veel succes ik duim voor jullie

 • Peter Janssens

  Heeft niets met schone schijn en perfectie te maken, maar met het beste willen voor je kind en het zo veel mogelijk willen beschermen. En als dat kan op een moment dat het kind zich niets van gaat herinneren, waarom niet? Moet het eerst gepest en ongelukkig worden om dan bewust deze behandeling te laten ondergaan? Dan is de vlek wel weg,maar het minderwaardigheidscomplex misschien niet.

 • Caroline Bex

  Vanaf dag 1 hoort een kindje perfect te zijn! Alles dat afwijkt van de opgelegde norm en het schoonheidsideaal wordt als een rariteit beschouwd en is het mikpunt van achterklap en spot... De wereld is in die zin keihard. Ik zou hetzelfde doen. Het is gemakkelijker om de wijnvlek van je kind weg te laseren dan deze maatschappij te veranderen

 • Penny Pellens

  Het tekent je voor de rest van je leven. De laserbehandeling zou iedereen doen als er 100% slaagkansen zijn. Ik heb ze ook ondergaan en loop er nog mee rond. Ik ben wie ik ben en mensen moeten mij maar nemen zoals ik ben. En ja de wereld is hard maar er zijn erger dingen in de wereld dan een wijnvlek in je gezicht.

 • Heidi Werbrouck

  Ja Dieter, op iedere leeftijd... ook als het kind oud genoeg is om zelf te beslissen... oei, wacht... het kind kan niet meer beslissen, het is doodgepest. Je hebt geen idee hoe schrikwekkend hard kinderen zijn en mevr. Taton heeft de juiste beslissing genomen om haar kind hiertegen te beschermen.