Ex-Miss België Angeline Flor Pua maakt kans om Miss Universe te worden: “Haar verhaal is zó bijzonder”

20190717 Angeline Flor Pua
Steven Richardson 20190717 Angeline Flor Pua
Angeline Flor Pua (24) gaf haar kroontje door aan Elena Castro Suarez (19), Miss België 2019. Maar nu heeft ze die (tijdelijk) terug zelf nodig. De pilote gaat ons land vertegenwoordigen op Miss Universe 2019. Voor het eerst in de geschiedenis van Miss België doet een vorige Miss mee. “Ze is het beste paard in onze stal voor deze verkiezing”, aldus het Miss België-comité.

Het klinkt een beetje raar: de vorige Miss België die naar de verkiezing van Miss Universe 2019 wordt gestuurd. Waarom niet de huidige, Elena Castro Suarez? “Elena vertrekt eind november naar Londen voor de verkiezing van Miss World 2019, die op 14 december plaatsvindt. Die twee verkiezingen zijn praktisch niet te combineren omdat ze in dezelfde periode vallen”, zegt Darline Devos van het Miss België-comité. “Vroeger deden we dat wel. Maar sinds enkele jaren sturen we Miss België naar Miss World en kiezen we voor Miss Universe een andere Miss. Eerder stuurden we al een eredame, zoals Zoë Brunet (eerste eredame 2018, red.) vorig jaar. Maar we stellen ons ieder jaar ook de vraag of we de vorige Miss België niet kunnen sturen.” 

En Angeline Flor Pua zag dat wel zitten. “Ze vond het heel jammer dat ze niet tijdens haar Miss België-jaar naar Miss Universe kon gaan. Nu krijgt ze die kans dus wel”, aldus Darline. “Maar los daarvan is Angeline ook gewoon het beste paard in onze stal voor deze verkiezing. Haar verhaal is bijzonder: ze heeft haar diploma van pilote behaald, is de eerste Aziatische Miss die met racisme moest afrekenen, ze was erbij tijdens de aanslag in Zaventem en ze spreekt bijzonder goed Engels. Bovendien heeft ze Filipijnse roots. De huidige Miss Universe 2018 is een Filipijnse, waardoor we denken dat de verkiezing wel eens op de Filipijnen kan plaatsvinden. Angeline is de perfecte kandidate, dus.”

Wanneer en waar Miss Universe 2019 verkozen wordt, zal pas later dit jaar bekend gemaakt worden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.