Ex-’De Buurtpolitie’-actrice Nicoline Hummel gehackt: “Er is meer dan duizend euro van mijn rekening gehaald”

Nicoline Hummel in 'De Buurtpolitie'. De politie kan weinig doen tegen dit soort misdrijven.
Medialaan Nicoline Hummel in 'De Buurtpolitie'. De politie kan weinig doen tegen dit soort misdrijven.
Nicoline Hummel (39) is met een wrang gevoel aan het nieuwe jaar begonnen. De kredietkaart van de actrice werd namelijk gehackt. “Ik heb meteen de agenten gebeld die ik leerde kennen bij ‘De Buurtpolitie’”, zegt ze in Dag Allemaal. 

“Toen ik de afschriften van mijn kredietkaart nakeek, zag ik dat er een pak geld was uitgegeven”, zegt Nicoline. “Meer dan duizend euro, en dat terwijl ik mijn creditcard in december niet eens had gebruikt!”

Wat heb je toen gedaan? 

Ik heb meteen mijn kaart geblokkeerd. Ik vond namelijk dat er al genoeg was afgegaan. (lacht) Daarna nam ik contact op met enkele bevriende politieagenten die ik heb leren kennen dankzij mijn rol in ‘De Buurtpolitie’. 

Welke raad hebben zij jou dan gegeven? 

Aangifte doen bij de politie had volgens hen weinig zin, omdat er niks materieels gestolen is. Waarschijnlijk gaat het om oplichters uit één of ander Aziatisch land die de hele dag niks anders doen dan codes ingeven op hun computer. Vroeg of laat treffen ze dan wel eens raak. 

Was die fraude al lang bezig? 

Ook in november waren er al kleine bedragen van mijn rekening verdwenen - games in een online winkel, terwijl ik niet eens een gamer ben. Maar dat had ik niet gemerkt. Ze stalen een keer 21 euro, dan weer 65 euro ... Nooit echt grote bedragen, om je als slachtoffer niet te alarmeren. Maar op die manier kunnen ze wel veel geld binnenhalen. 

Heb je intussen je centen al teruggezien? 

Nee, de verzekering op mijn kredietkaart zal mij schadeloos stellen, maar dat is voorlopig nog niet gebeurd. In afwachting daarvan wil ik de mensen wel waarschuwen dat ze hun uitgaven elke maand goed moeten nakijken. 

Wat een valse start van 2020 voor jou!

Ik hoop dat ik het slechtste van dit jaar nu al achter de rug heb. Daar zou ik heel blij mee zijn. (lacht)
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Katrien Bernice BEYLS

  Ik heb dit zeven jaar geleden ook meegemaakt.Toen ik terug kwam van mijn werk werd ik opgebeld door Argenta Antwerpen.Mijnheer, wij hebben met onmiddellijke ingang uw visakaart geblokkeerd,want er is een uitgave gebeurd van 2450 euro.Ik heb klacht ingediend bij de politie en drie dagen later stond het geld terug op mijn rekening.Bleek dat er hackers waren in de terminal van Visa in Charleroi die 6500 kaarten hadden gehackt.Achteraf de factuur ontvangen van de luchthaven van Dusseldorf.

 • Jan De Bisschop

  Ofwel liegt ze ofwel kennen haar "vrienden" bij de poilitie hun job niet.

 • Wesley Kenis

  Ze zou toch al moeten weten dat de politie enkel "werkt" als ze mogen languit achter hun flitstiestel mogen zitten zeker....natuurlijk heeftvdat weinig zin want dan moeten ze werken om in de builbak te gooien...door het parket van paterke Geens!!!!

 • Luc Boeckx

  In november was haar niks opgevallen aan haar rekeninguittreksels? Je ziet toch direct wie dat bedrag geint heeft! Zij zal beter haar rekeninguittreksels moeten nakijken maar heeft zij nooit zelf iets doorgegeven via een kink of zo? Toch raar dat er zomaar geld afgaat van je rekening.

 • Johnny L Verhoeven

  Aangifte heeft niet veel zin omdat er niets materieel is gestolen! Wablief, denkt men zo over oplichting ?