Exclusief voor abonnees

Evy Gruyaert deelt de drang naar perfectie met haar papa: “Hij was veeleisend, maar daardoor heb ik wel wat kunnen verwezenlijken”

Dieter Bacquaert
Een mentaal dipje gevolgd door een knieblessure: veel mensen zouden voor minder uit een intensieve wedstrijd als ‘Dancing with the Stars’ stappen. Niet Evy Gruyaert (40). Het is tekenend voor de manier waarop ze in het leven staat, en die drive heeft ze onder meer te danken aan haar papa Geert (64). “Toen ze nog op school zat, heb ik haar gepusht om goede punten te halen”, vertelt hij in het weekblad Story. 

Wanneer je dit leest, zit het ‘Dancing with the Stars’-avontuur er al op voor Evy. Omdat ze te weinig stemmers op haar hand kreeg. In zo’n wedstrijd kan het in elke aflevering immers alle kanten uit. Maar één ding is zeker: aan Evy’s doorzettingsvermogen zal het niet gelegen hebben. De presentatrice moest de aflevering van 6 oktober aan zich voorbij laten gaan door een blessure – haar knie was uit de kom geschoten tijdens een training – maar daags nadien waagde ze zich al aan een eerste voorzichtige repetitie met danspartner Frank. “Ik voelde me wat schuldig tegenover de andere deelnemers, want door mijn vrijstelling werd de kans van de anderen kleiner. Maar het internationale reglement zegt dat elk danskoppel tot en met show 5 recht heeft op één wildcard als een kwetsuur deelnemen onmogelijk maakt.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Desmet

    Perfectionisme is een vorm van navelstaarderij. Steek die energie liever in het helpen van anderen. Uit eigen ervaring weet ik dat het vaak ongenietbare mensen zijn. De wereld draait om andere zaken dan opperen "ik ben niet goed genoeg". Sorry heb het gehad ermee.