Exclusief voor abonnees

Evelien en Nicolas uit ‘Blind Getrouwd’ stellen hun zoontje voor: “Xander neemt jammer genoeg zijn nachten voor zijn dagen”

Dieter Bacquaert
In bad bevallen zonder epidurale verdoving: dat was het droomscenario van Evelien. Maar omdat kleine Xander liever in mama’s buik bleef zitten, moest de bevalling worden ingeleid, mét ruggenprik omdat de pijn ondraaglijk was. “Het was allesbehalve een lachertje, maar als ik Xander zie, ben ik die pijntjes snel vergeten,” zegt Evelien.

Nicolas, hoe heb jij de bevalling beleefd?

Nicolas: “Het was moeilijk om Evelien te zien kermen van de pijn. Het was ook heel vermoeiend, omdat we zeventien uur wakker zijn gebleven. Ik had beter nog wat geslapen, maar ik wilde alles ­bewust meemaken (lacht).”

Ook na de bevalling laaiden de emoties hoog op.

Evelien: “In het moederhuis kreeg ik het even moeilijk. ‘Hopelijk overkomt hem niets, want dat overleef ik niet’, schoot het door mijn hoofd. De eerste keer dat Xander krijste omdat hij krampjes had, ging door merg en been. Ik voelde me zo machteloos dat ik mee begon te wenen.”
Nicolas: “Ik ben geschrokken van wat de geboorte van een kind met een moeder doet. Evelien die uit het niets begon te wenen... Haar beschermende rol kwam plots naar boven. Ze wil de perfecte moeder zijn. Evelien kan bijvoorbeeld niet machteloos toekijken, wanneer Xander zijn keel openzet. Ik kan dat makkelijker loslaten.”

Jij worstelde op een andere manier met je gevoelens?

Nicolas: “k had niet meteen dat verpletterende vadergevoel. Het leek wel een identiteitscrisis: hoe moet ík me positioneren? Ik was papa, maar ik voelde me net hetzelfde als voor de geboorte. Dat was moeilijk om te plaatsen, omdat Evelien wel meteen een hechte band voelde met Xander. Maar nu is dat voorbij, mijn ­vadergevoel groeit nog elke dag.”

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andre Vanwaeyenberghe

  Een gewoon trukje, hou de baby overdag wakker door er mee te spelen. Ook niet laten slapen na eten. Toch in slaap sukkelen een badje geven. Het heeft bij mij 3 maal gewerkt op 1 dag. Veel succes

 • Elvire Jacobs

  Prachtig jullie drietjes! Nog heel veel geluk toegewenst!

 • Magda Lenaerts

  Jullie waren in 'blind getrouwd' reeds een speciaal, leuk koppel. 'k Wens jullie met jullie zoontje een heel fijne toekomst! En niet wanhopen, mijn dochter nam destijds ook de dag voor de nacht en dat was super vermoeiend, maar haalbaar; Je gaat er niet dood aan ;-).