Eva Daeleman stopt als radio-dj bij MNM: "De moeilijkste keuzes doen je vaak het meest groeien"

Eva Daeleman
VRT Eva Daeleman
"Goeiemiddag, het is 21 december, kwart voor twaalf, ik heb een geheim dat ik graag met jullie wil delen", met die woorden deelde Eva Daeleman (27) de luisteraars mee dat ze stopt als presentatrice bij MNM. Ze gaat zich toeleggen op haar yogastudio.

“Dit was geen gemakkelijk beslissing, maar ik heb het gevoel dat ik ze nu moet nemen", legt Eva uit. "Ik heb een heel bijzonder parcours afgelegd bij MNM. Ik herinner mij hoe ik voor een van mijn eerste opdrachten samen met Bart De Raes op zoek ging naar Madonna. Op 4 januari 2010 stond ik, in gouden galajurk, voor de eerste keer in de studio met Peter Van de Veire voor de Ochtendshow. We maakten Marathonradio, er was De langste liefde… Ik doe deze job al sinds ik negentien ben, een vaste job van zodra ik uit de schoolbanken kom. Ik heb het gevoel dat het tijd is om mijn vleugels uit te slaan. Een moeilijk keuze maar die doen je vaak het meeste groeien."

Op Instagram licht ze haar keuze verder toe: "Ik voel de nood om te springen, een vrije val. Niet langer achter het leven aan te lopen, maar op me laten afkomen wat het leven voor me klaar heeft." Ze bedankt ook alle luisteraars en collega's. "Da's het schone aan radio maken: je bent nooit alleen. Merci luisteraars, merci collega's, merci aan iedereen die m'n pad kruiste. Het was puur goud. En niet vergeten: het leven is een hippiekamp."

Yogavirus

Eva zal zich nu toeleggen op haar eigen yogastudio 'Studio Stil' in Mechelen. Ze vond veel steun in de discipline na haar burn-out en depressie, en is intussen helemaal gebeten door het yogavirus. Daarnaast werkt ze ook aan 'Iedereen stil', een project waarmee ze zich wil inzetten voor meer welzijn op de werkvloer.

Bij MNM en uitbreiding de hele VRT wensen ze Eva heel veel succes. Rino Ver Eecke, nethoofd van MNM laat dat weten in een persbericht. "Eva was voor MNM een super goede radio-dj die zich volop ingezet heeft voor heel veel verschillende programma’s en projecten. Ik respecteer haar keuze maar vind het jammer dat ze nu niet meer bij MNM te horen zal zijn. We wensen Eva heel veel succes toe met alle nieuwe uitdagingen. En uiteraard ook heel veel inspiratie bij alles wat ze onderneemt."
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • annie laureys

  ocharme toch

 • urbain celis

  wat gaat ze nu doen om in de belangstelling te staan

 • guido vermeyen

  het leven leiden is een kunst....

 • Karl Lagervet

  Veel zure reacties van mensen die ook hun dromen zouden willen volgen, maar gegijzeld worden door de dagelijkse sleur. Veel succes, Eva !

 • Deborah Willaerts

  Vele onder jullie hebben gemene commentaar, ze was bij de aanslag in Brussel daarvan die burn out. Ze wil een eigen praktijk starten dus ze stopt niet met werken, ze gaat afhankelijk voor zichzelf werken. Dat is iets waar vele van kunnen dromen maar het niet kunnen waarmaken. Laat een ander zijn leven leiden op hun eigen manier en al de rest is niet aan de orde.