Erik Van Looy wordt musicalacteur: “Het is een kleine rol, maar je moet ergens beginnen”

Erik Van Looy als God
Spamalot Erik Van Looy als God
Een carrièreswitch is in de maak voor Erik Van Looy: de regisseur-presentator krijgt een rol in de musical ‘Spamalot’ van Stany Crets. Wie hoopt zijn acteerprestaties van dichtbij te kunnen testen, is er echter aan voor de moeite, want Van Looy zal niet op het toneel te zien zijn: hij speelt namelijk de onzichtbare ‘stem van God’. 

De musical ‘Spamalot’ is gebaseerd op de film ‘Monthy Python and the Holy Grail’. Het is een parodie op de legende van koning Arthur, die samen met zijn bediende Patsy op zoek gaat naar de Heilige Graal. Van Looy had niet veel overtuiging nodig toen hij gevraagd werd. “Het is geen geheim dat ik een enorme Monty Python-fan ben”, vertelde hij. “Ik heb ‘The Holy Grail’ zeker 96 keer gezien en om nu op enige afstand deel te mogen uitmaken van hun wereld is echt een privilege. Ik zag het dan ook meteen zitten toen Stany Crets me belde om ‘de stem van God’ te vertolken. Zeker toen ik hoorde dat ik daarmee een van mijn all-time helden Guy Mortier mocht opvolgen. Het is eerder een kleine rol, maar ik moet ergens beginnen als musicalacteur, hé (lacht)” Guy Mortier vertolkte ‘de stem van God’ tijdens de voorstellingenreeks in 2011.

‘Monty Python’s Spamalot’ ging op 17 maart 2005 in première op Broadway, in een regie van Mike Nichols. De originele productie won 3 Tony Awards waaronder die voor Beste Musical (2004). Stany Crets won met Spamalot in 2011 de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Regie. Nordin De Moor en Jonas Van Geel werden gelauwerd met respectievelijk de titels ‘Beste Mannelijke Bijrol’ en ‘Aanstormend Talent’. Acteurs Jan Van Looveren, Jonas Van Geel, Koen Van Impe, Walter Baele, Ann Van den Broeck, Dieter Verhaegen, Nordin De Moor en Kobe Van Herwegen kwamen gisteren voor de eerste keer opnieuw bij elkaar voor een eerste lezing van het script. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.