Erik Van Looy is trots op de Amerikaanse remake van 'De Zaak Alzheimer', met Liam Neeson in de hoofdrol
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Van Looy is trots op de Amerikaanse remake van 'De Zaak Alzheimer', met Liam Neeson in de hoofdrol © Kristof Ghyselinck

Erik Van Looy is trots op Amerikaanse remake 'De Zaak Alzheimer': "Met de opbrengst kan ik een kleine auto kopen”

Film“Natuurlijk ben ik hier ontzettend trots op.” Erik Van Looy (59) was gisteren in z’n nopjes toen hij de trailer van ‘Memory’ te zien kreeg, de Amerikaanse remake van zijn ‘De Zaak Alzheimer’. Op het einde van het filmpje krijgt de Antwerpenaar namelijk een eervolle vermelding. Na negentien jaar wachten is het resultaat vanaf eind april te bewonderen in de zalen. Van Looy werd zelf gevraagd om de film te regisseren, maar die eer ging uiteindelijk naar Martin Campbell, die ook al ‘Casino Royale’ maakte. “Ik voel me geflattereerd dat hij belang hechtte aan m’n mening”, lacht Van Looy.

11 reacties

 • Ronny Cypers

  11 maanden geleden
  Eric is inderdaad een toffe gast. Maar waarom hem hier proficiat voor wensen? Hij heeft het niet geregistreerd en zeker niet geschreven. Dus dat snap ik niet goed. Wie hier lof verdiend is de schrijver Jef Geeraerts.
 • Wouter Van de Walle

  11 maanden geleden
  Alweer straffe prestatie van Van Looy, zijn ook telkens heel goede films van hem
 • Luciano van As

  11 maanden geleden
  Eindelijk die oude vervuilende auto weg!! Het is je gegund man. Allen nog wat meer zelfvertrouwen en het zal dan ooit nog wel in orde komen!
 • Michael Bogaerts

  11 maanden geleden
  Erik is een toffe eerlijke verheerlijking als mens,steeds jezelf,zonder air 👍👍👍Jef
 • Pierre Vaneylen

  11 maanden geleden
  Wat voor hem ne kleine auto is, is voor mij ne grote! desalniettemin proficiat.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. IN BEELD. Oerverzamelaar Jacques Vermeire gidst ons door zijn meest opmerkelijke stukken: “Mijn atlassen zijn 500 jaar oud”
  BV

  IN BEELD. Oerverzame­laar Jacques Vermeire gidst ons door zijn meest opmerkelij­ke stukken: “Mijn atlassen zijn 500 jaar oud”

  In ‘Eenmaal andermaal’ zoekt hij vanaf vanavond opnieuw naar de beste koopjes op lokale rommelmarkten. En Jacques Vermeire (71) weet wat een koopje is. In zijn villa in Keerbergen loodst hij ons door enkele opmerkelijke stukken uit zijn antiek- en curiositeitenverzameling. Van wetboeken van Napoleon, over eeuwenoude atlassen, souvenirs van Hollywoodsterren en het allereerste colablikje. “Ik was heel trots doen Julie het gezicht werd van Coca-Cola, het maakt de cirkel rond.”
 3. Nog voor ze één noot hoorden, dropt speurdersteam ‘The Masked Singer’ al eerste namen van verdachten: “Hoe cool zou dat zijn”
  Play
  Showbits
  2

  Showbits was exclusief bij de eerste opnamedag van 'The Masked Singer': speurders­team dropt eerste namen

  Hoe klaar zijn de speurders voor de zoektocht naar ‘The Masked Singer’? Morgenavond starten de uitzendingen op VTM, maar Showbits was - weken geleden al- exclusief op de set van de show. Jarne spreekt er met Julie Van den Steen, Andy Peelman en Bart Cannaerts, nog voor ze ook maar één zanglijn van de gemaskerde deelnemers hebben gehoord. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
 1. MEDIAWATCHERS. “Erik van Looy is klaar voor doorbraak in Nederland”
  MEDIAWATCHERS

  MEDIAWAT­CHERS. “Erik van Looy is klaar voor doorbraak in Nederland”

  “Erik Van Looy is klaar voor de doorbraak in Nederland met zijn deelname aan De Slimste Mens bij de NPO” zeggen de tv experten. Mark Coenegracht, Desna Lespinoy en Robin Vissenaekens bespreken wat er zich voor- en achter de schermen afspeelt. Ook het nieuwe programma ‘Dagen zonder broer’ van Jeroen Meus werd bekeken. “Jeroen is enorm gegroeid met zijn nieuw tv-programma, zo eerlijk en ontroerend”, zeggen de Mediawatchers.
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 3. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.