Erik Van Looy is trots op de Amerikaanse remake van 'De Zaak Alzheimer', met Liam Neeson in de hoofdrol
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Van Looy is trots op de Amerikaanse remake van 'De Zaak Alzheimer', met Liam Neeson in de hoofdrol © Kristof Ghyselinck

Erik Van Looy is trots op Amerikaanse remake 'De Zaak Alzheimer': "Met de opbrengst kan ik een kleine auto kopen”

Film“Natuurlijk ben ik hier ontzettend trots op.” Erik Van Looy (59) was gisteren in z’n nopjes toen hij de trailer van ‘Memory’ te zien kreeg, de Amerikaanse remake van zijn ‘De Zaak Alzheimer’. Op het einde van het filmpje krijgt de Antwerpenaar namelijk een eervolle vermelding. Na negentien jaar wachten is het resultaat vanaf eind april te bewonderen in de zalen. Van Looy werd zelf gevraagd om de film te regisseren, maar die eer ging uiteindelijk naar Martin Campbell, die ook al ‘Casino Royale’ maakte. “Ik voel me geflattereerd dat hij belang hechtte aan m’n mening”, lacht Van Looy.

11 reacties

 • Ronny Cypers

  9 maanden geleden
  Eric is inderdaad een toffe gast. Maar waarom hem hier proficiat voor wensen? Hij heeft het niet geregistreerd en zeker niet geschreven. Dus dat snap ik niet goed. Wie hier lof verdiend is de schrijver Jef Geeraerts.
 • Wouter Van de Walle

  9 maanden geleden
  Alweer straffe prestatie van Van Looy, zijn ook telkens heel goede films van hem
 • Luciano van As

  9 maanden geleden
  Eindelijk die oude vervuilende auto weg!! Het is je gegund man. Allen nog wat meer zelfvertrouwen en het zal dan ooit nog wel in orde komen!
 • Michael Bogaerts

  9 maanden geleden
  Erik is een toffe eerlijke verheerlijking als mens,steeds jezelf,zonder air 👍👍👍Jef
 • Pierre Vaneylen

  9 maanden geleden
  Wat voor hem ne kleine auto is, is voor mij ne grote! desalniettemin proficiat.
 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.