“Ergste roofdier ooit gezien”: R. Kelly schuldig aan afpersing, mensenhandel en uitbuiting van minderjarigen

CelebritiesZanger R. Kelly (54) is door de rechtbank in New York over de hele lijn schuldig bevonden aan negen aanklachten, waaronder mensenhandel, ontvoering, afpersing en seksuele uitbuiting van minderjarigen. “Hij was het meesterbrein achter een netwerk dat meisjes, jongens en vrouwen versierde en vervolgens misbruikte”, klonk het tijdens de slotpleidooien. “Het ergste roofdier dat ik ooit zag.” Volgens persbureau Reuters riskeert de ster een levenslange gevangenisstraf. De exacte strafmaat wordt op 4 mei 2022 bekendgemaakt.

 1. “Hij droeg een wapen tijdens de seks”: dit gebeurde er dusver op het proces tegen R. Kelly
  PREMIUM
  Celebrities

  “Hij droeg een wapen tijdens de seks”: dit gebeurde er dusver op het proces tegen R. Kelly

  Meer dan twee weken is het proces tegen R. Kelly (54) al bezig en daarmee zijn we zo ongeveer op de helft. We vatten de belangrijkste getuigenissen voor u samen - over omkoping van een ambtenaar, seks met een wapen op je gericht, besmettingen met herpes en het misbruik van een minderjarige jongen. En, ook belangrijk, we kijken naar het netwerk van medewerkers die het misbruik mogelijk maakten. “R. Kelly had nooit een lange periode kunnen doen wat hij deed, zonder dat er mensen waren die dingen voor hem regelden en hem steunden.”
 2. Fleetwood Mac-bandleden en andere celebrities brengen een ode aan Christine McVie: “Voor altijd een ‘Songbird’”
  Celebrities
  2

  Fleetwood Mac-bandleden en andere celebri­ties brengen een ode aan Christine McVie: “Voor altijd een ‘Songbird’”

  Christine McVie, zangeres van de Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac, overleed woensdagochtend op 79-jarige leeftijd na een korte periode van ziekte. Het nieuws raakte haar fans en haar omgeving, maar ook celebrities zijn aangedaan van het nieuws. Zo plaatsten onder andere haar voormalige Fleetwood Mac-collega’s een emotionele boodschap op sociale media.
 3. Frank Verstraeten verkoopt Sportpaleis in halve dag uit met comeback Zillion: “Ik zoek nog een tiental mooie meisjes voor een erotisch waterballet”

  Frank Verstrae­ten verkoopt Sportpa­leis in halve dag uit met comeback Zillion: “Ik zoek nog een tiental mooie meisjes voor een erotisch waterbal­let”

  Hét comebackfeest van de legendarische Zillion in het Antwerpse Sportpaleis is in amper 11 uur uitverkocht. Mastermind Frank Verstraeten doet daarmee, opnieuw, het onmogelijke: méér tickets verkopen voor een jaren geleden platgegooide discotheek dan op eender welke hoognacht van diezelfde danstempel eind jaren 90. “En na Antwerpen veroveren we de Versuz in Hasselt.”