Prins Harry, hertog van Sussex en prins William, prins van Wales tijdens de begrafenis van Queen Elizabeth II.
Volledig scherm
Prins Harry, hertog van Sussex en prins William, prins van Wales tijdens de begrafenis van Queen Elizabeth II. © REUTERS

Enige familieleden die écht vochten, dragen geen militair uniform op de begrafenis

RoyaltyDe enige twee prinsen die meevochten in oorlogen, zijn juist de nazaten van koningin Elizabeth die geen militair uniform dragen bij haar begrafenis. Haar zoon Andrew (veteraan uit de Falkland-oorlog tegen Argentinië) en kleinzoon Harry (gediend in Afghanistan) deden allebei een stap terug uit het Britse koningshuis.

7 reacties

 • Ludo Wouters

  4 maanden geleden
  Wie heeft die begrafenis zo geregeld, dat was de Queen zelf. Over de doden niets dan goed, maar de Queen heeft bepaald wat mocht en niet mocht. Het enige waar ze zich geen zorgde over maakte waren de torenhoge kosten. Het zou de grootste en duurste begrafenis worden die de wereld ooit zou zien, en ze is daar voor 200% in geslaagd.
 • willy zachel

  4 maanden geleden
  Als hij ballen zou hebben zou Harry gezegd moeten hebben of ik kom wél in uniform of ik kom helemaal niet punt uit ! Hij is de enige échte militair die in oorlogs gebied gediend heeft ?
 • Cris Verwilligen

  4 maanden geleden
  Straf, dus de enige twee die met recht en rede het uniform mogen dragen omdat ze echt gevochten hebben mogen het niet dragen. En de rest die nooit in een gevecht verwikkeld waren of het gekregen hebben omwille van de naam mag het dragen. Ik zou enkel en alleen al om het statement dat uniform gedragen hebben zelfs als het niet mocht.
 • mady Vandeweghe

  4 maanden geleden
  Voelde zelf hoe Harry zich moet gevoeld hebben, de weg dat hij moest doen achter de kist van Diana, dat hij zijn kledij niet mocht aandoen en dan ook nog het embleem eraf moet, wil niet zeggen omdat Harry zich teruggetrokken heeft uit koninklijke familie is geen excuses, hij heeft het land gediend en word nu bekeken als zwart schaap, triest voor hem, voor de rest telt het protocol, Harry nestel U gezellig met je gezin in je eigen stek, weet hoe Jij je moet voelen. Sterkte!
 • Frans Sels

  4 maanden geleden
  Erg voor Harry ,hij is de enige die echt in dienst is geweest ,Andrew moest in feite rondlopen in gevangenis kledij na al zijn sex schandalen ,Charles bedroog Dianna met die oude Camilla,Anne is gescheiden en Philip de echtgenoot van de koningin was ook niet onbesproken ...Harry moet zich dat niet aantrekken ...Hij hoort niet thuis in zo'n schandaal familie.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. GEZIEN? ‘Verliefd, verloofd, getrouwd in 24u’: “Als er iemand een lading Kastaars verdient, is het Ruth Beeckmans wel”
  PREMIUM
  TV

  GEZIEN? ‘Verliefd, verloofd, getrouwd in 24u’: “Als er iemand een lading Kastaars verdient, is het Ruth Beeckmans wel”

  Verliefd, verloofd, getrouwd... de meeste koppels doen er jaren over, maar de tortelduiven uit dit gloednieuwe VTM-programma fiksen de klus in een etmaal. In de eerste aflevering vroeg Jen z'n geliefde Meryl ten huwelijk en volgde er 24 uur later al een zeemzoet jawoord op het strand in Senegal. De ceremonie werd in goede banen geleid door Ruth Beeckmans (40), die zo terugkeert naar het kleine scherm nadat ze vorig jaar haar eigen grote liefde verloor. Een rentree die ons instant gelukkig maakte, maar was het programma zelf ook te pruimen? “De Oost-Vlaamse Meryl snikte zonder ophouden, al kwam dat misschien ook omdat haar drie (plus)kinderen blijkbaar niet uitgenodigd waren op de huwelijksceremonie.”