Van links naar rechts: prinses Claire en prins Laurent, prinses Marie-Christine en Jean-Paul Gourges en koningin Paola en Albert.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: prinses Claire en prins Laurent, prinses Marie-Christine en Jean-Paul Gourges en koningin Paola en Albert. © Belga Image/Abbeloos/Photo News - Fotomontage HLN

“En ze leefden nog lang en ongelukkig”: de geschiedenis van koninklijke huwelijken aan het Belgische hof

RoyaltyEen prins en prinses die in het huwelijksbootje stappen? Daar móet langdurig liefdesgeluk van komen. Of dat leren de sprookjes toch, want de realiteit zit meestal veel minder romantisch in elkaar. Nu prins Laurent (57) en prinses Claire (47) al een tijdje achtervolgd worden door geruchten dat ze gescheiden zouden zijn, duiken wij in het complexe huwelijksleven van de Saksen-Coburg-Gotha’s door de eeuwen heen. Hoe gelukkig waren onze Belgische vorsten in hun huwelijk? En hoe gingen zij om met kwalijke geruchten en problemen? Een kroniek van ‘stil verdriet’, dat tot op vandaag al twee keer tot een koninklijke scheiding leidde.

2 reacties

 • rudy jacobs

  1 maand geleden
  Het probleem is, dat die families nog altijd daar zijn en door ons betaalt moeten worden,terwijl ze geen bal uitvoeren, en nergens voor staan tenzij onnozele die dan in de rij gaan staan met vlaggetjes zwaaien, en men verplicht scholen om er aan deel te nemen of je zag geen kat op hun overroepen defillees, en hun armzallig legertje,op hun nationale feestdag,afschaffen die handel wegens te duur.
 • Guido Verlinden

  2 maanden geleden
  Het probleem is dat ze alles krijgen en ze doen Niks.!
 1. Waarom prins Laurent en prinses Claire nooit officieel zullen scheiden
  PREMIUM
  Royalty

  Waarom prins Laurent en prinses Claire nooit officieel zullen scheiden

  Is het huwelijk van Laurent (57) en Claire (47) op sterven na dood? Dat gerucht achtervolgt het prinsenpaar al een tijdje. In het dagelijkse leven zouden de twee al maanden gescheiden leven, al zullen ze volgens verschillende koningshuisdeskundigen ‘op papier’ nóóit uit elkaar gaan. “Nochtans kan Laurent wettelijk gezien op dezelfde manier scheiden als iedere andere Belg”, klinkt het. Waarom blijven onze royals - soms schijnbaar tegen wil en dank - toch ‘eeuwig getrouwd’?
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.