Elvis krijgt postuum hoogste onderscheiding van Trump

ANP Kippa
De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag aan zeven mensen de Medal of Freedom uitgereikt, de hoogste onderscheiding voor burgers in de Verenigde Staten. Onder hen ook ‘The King of Rock and Roll’ Elvis Presley, die in 1977 op 42-jarige leeftijd overleed.

Behalve Elvis kregen postuum ook honkballegende Babe Ruth (1895-1948) en de voormalig rechter van het Hooggerechtshof Antonin Scalia (1936-2016) een Medal of Freedom. Orrin Hatch, Alan Page, Roger Staubach en Miriam Adelson konden hun medaille vandaag wel zelf in ontvangst nemen.

Hatch is een van de langst zittende senatoren in de Amerikaanse geschiedenis. Staubach en Page zijn dan weer voormalige American Football-spelers, terwijl Page na zijn sportcarrière ook een tijd rechter was bij het hooggerechtshof van de staat Minnesota. Miriam Adelson staat bekend als een filantrope; ze is de vrouw van de steenrijke casinomagnaat en een van de belangrijkste gelddonoren voor de Republikeinen Sheldon Adelson.

Jack Soden, voorzitter en CEO van Elvis Presley Enterprises, nam de medaille voor Elvis in ontvangst.
AP Jack Soden, voorzitter en CEO van Elvis Presley Enterprises, nam de medaille voor Elvis in ontvangst.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gianni de moor

  Meer dan verdient als je ziet hoeveel volk The King naar Memphis en ook Bad Naugheim op de been brengt over verschillende nationaliteiten en bevolkingsgroepen En vreedzaam Elvis herdenken.

 • Christiaan Goethals

  Elvis, The King of Rock and Roll?. Dat vind ik niet, Gerry Lee Lewis, Little Richard en Chuck Berry, die brachten de echte rock. Die van Elvis is daar maar een afkooksel van.

 • Edmond Dantès

  @Roger Spitsbergen: Ondanks dat Elvis al een beroemdheid was deed hij, in tegenstelling tot Trump, wel zijn dienstplicht. Cadet Bonespur stuurde viermaal zijn kat.

 • Henninckx Terry

  Elvis,dik verdiend,je was een prachtige mens, die onderscheiding komt veel te laat, zone zanger komt er nooit meer.

 • Julien Tytgadt

  Hij zou beter zijn werk doen als president