Elton John treft schikking over afluisterschandaal

Elton John
ANP Elton John
Elton John, Liz Hurley en Heather Mills hebben een schikking getroffen met de uitgeverij van de kranten The Sun en News of the World over het afluisterschandaal dat al jaren voortduurt. Aan Sky News bevestigen hun advocaten dat de drie beroemdheden met News Group Newspapers (NGN) hebben geschikt. Daarmee is een zaak bij het Britse hooggerechtshof van de baan.

Het is niet bekend hoeveel schadevergoeding aan de beroemdheden is toegekend. Actrice Liz Hurley en Heather Mills, de ex van Paul McCartney, beweren dat hun voicemails werden afgeluisterd door medewerkers van de roddelpers. Sir Elton John en zijn echtgenoot David Furnish claimden dat de tabloids misbruik hebben gemaakt van privé-informatie.

Vanwege het grootschalig afluisteren van voicemails moest de krant News of the World in 2011 stoppen. Het afluisteren van voicemails zou ook gangbaar zijn geweest bij The Sun, hoewel de uitgeverij dit ontkent. Als de beroemdheden hun zaak aan het hooggerechtshof hadden voorgelegd, had NGN hier lastige vragen over gekregen. Het advocatenkantoor verwacht dat de uitgeverij nog meer schikkingen zal treffen met bekende slachtoffers, zoals Hugh Grant.

Een woordvoerder van de uitgeverij zegt dat het bedrijf excuses heeft aangeboden voor het leed dat ze bij de sterren veroorzaakten. NGN benadrukt dat The Sun niet aansprakelijk is voor het illegaal aftappen van voicemails.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.