Els De Schepper lanceert samen met 32 (!) BV's single voor zelfmoordlijn

Screenshot
Vandaag, 10 september, is het Werelddag Suïcidepreventie. Voor die gelegenheid lanceert cabaretière Els De Schepper vandaag het nummer 'Noodrem', waar maar liefst 32 bekende Vlamingen aan meewerkten.

Vorige week dinsdag was het een gezellig komen-en-gaan in Aartselaar. 32 bekende gasten, waaronder Anja Daems, Erik Van Looy, Kürt Rogiers en Pascale Naessens, kwamen langs in de studio om de single 'Noodrem' op te nemen. Els De Schepper schreef het nummer samen met Stefaan Fernande voor haar nieuwe show, waarin ook het thema zelfdoding aan bod komt. Ze besloot om ook de Zelfmoordlijn te contacteren, die meteen een samenwerking zag zitten. 

Hoe ze zoveel BV's bij elkaar kreeg? "Ik besloot enkele bevriende artiesten te contacteren om te vragen of ze mee hun schouders onder het project wilden zetten. Via via kwamen er contacten bij en voor we het wisten, kregen we deze mooie groep samen. Weet dat er nog eens zoveel BV's graag hadden meegewerkt, maar die konden de opnames jammer genoeg niet inpassen in hun agenda."

Over de hele wereld wordt vandaag aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en voor geestelijke gezondheidsproblemen. Broodnodig, zo blijkt, want in Vlaanderen sterven dagelijks 3 mensen door zelfdoding. Het aantal pogingen ligt nog eens 10 keer hoger, wat betekent dat dagelijks ongeveer 30 personen in Vlaanderen een suïcidepoging ondernemen.  "Ik ben ontzettend blij met het initiatief van Els en de impressionante lijst BV's die hebben meegewerkt", aldus directrice Kirsten Pauwels van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. "Ik ben er echt van overtuigd dat 'Noodrem' een nieuwe stap kan betekenen in het bespreekbaar maken van zelfdoding en het zoeken van hulp bij psychische problemen."

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jack Dereder

  Patrick morel, ik denk eerder dat dit te maken heeft met de diepgewortelde provinciale mentaliteit. Wie er anders uitziet of doet wordt aangevallen of afgesneden. Wat moeten de buren wel niet denken?Homo’s zijn ok zolang het mijn kind maar niet is. Vreemdelingen zijn profiteurs, behalve die ene die ik ken, die is anders. Enz... er is nog steeds weinig tolerantie in onze kleinburgerlijkheid. Alleen maar als het niet in mijne hof gebeurd.

 • Lucie Barbe

  Het is een mooi initiatief van Els maar dat lied wordt niet gekocht of gestreamd door iemand die zelfmoord wil plegen , die hebben wel wat anders in hun hoofd en het is geen liedje die daar iets aan gaat veranderen. Meer en meer jongere mensen doen aan zelfdoding , maak de wereld weer leefbaar en geef ze terug een toekomst , voor vele jongeren is het leven echt uitzichtloos

 • joan lute

  Inmiddels ben ik het kwade door en zijn mijn gedachten weggeëbd. Onze regering heeft mijn leven compleet kapot gemaakt omdat ze mij als slachtoffer van vluchtmisdrijf met blijvend letsel niet serieus nemen en alle hulp weigeren.

 • rik lagrou

  Zouden beter zorgen dat Huisdokter bepaalde antidepressie niet meer mogen voorschrijven Er is zo een pil binnen de 3 weken 10/20%zelfmoordpoging Huisdokter schrijven die welig voor zonder de entourage ervan te verwittigen deze patienten niet alleen laten eerste 1mnd SCHANDE ZWVL

 • Marc Van der Vloedt

  Verplicht "bezoekje" aan diamantmuseum/slijperij ? Kan je miSSchien ontdekken in welke facetten van uw leven bewerkt werden en worden door de amateurs in uw omgeving zodat uw glans weggaat en wegging. Dit is GEEN verkooppraatje om lid te worden, pardon uitgenodigd te worden met HOGE hoed in de hand (zoals bij de meeste(rs) van...)