Elke Clijsters en Jelle Van Damme zetten opnieuw punt achter relatie

Het koppel eerder dit jaar op Mallorca, waar ze aan 'Nina' hun verzoeningsinterview gaven.
Filip Van Roe Het koppel eerder dit jaar op Mallorca, waar ze aan 'Nina' hun verzoeningsinterview gaven.
Elke Clijsters en Jelle Van Damme zijn niet langer een koppel. Acht maanden geleden hebben ze geprobeerd hun relatie, die eerder al strandde, nieuw leven in te blazen. Maar dat is niet gelukt.

Ze hebben er een hobbelig parcours opzitten, Elke en Jelle. De twee leerden elkaar kennen in een discotheek en trouwden in 2008. De plechtigheid verliep zeer intiem, slechts zeventien genodigden waren erbij. Maar in 2016 ging het koppel uit elkaar. Van Damme tekende een contract bij LA Galaxy in de States, terwijl Elke met Cruz (10) en Cleo (9) in België achterbleef.

In 2017 keerde Jelle Van Damme terug naar ons land om bij Antwerp te gaan voetballen. De breuk leek definitief, zeker nadat Elke een klacht had ingediend tegen Jelle wegens stalking. "Ik wilde dat hij op afstand bleef. Zijn gedrag kon niet meer door de beugel. Uiteindelijk hebben we het onderling geregeld en heb ik de klacht ingetrokken", vertelde Elke eerder dit jaar in 'Nina'.

Aantrekken & afstoten

Maar de liefde bleek sterker en op 5 mei van dit jaar kwam het bericht dat Elke en Jelle weer samen waren. "We maken fouten. We vallen. We staan weer op. Maar echte liefde keert altijd terug", zo schreef de voetballer op zijn Instagrampagina. En ook nog: "Ik wil gewoon dat je weet: op het einde van de dag ben jij het. Jij bent altijd de ware geweest."

In 'Nina' vertelde het koppel dat ze al enkele maanden aan het aftasten waren of hun relatie nieuw leven kon ingeblazen worden. "Twee maanden geleden hebben we de klik gemaakt: oké, dit voelt totaal anders. Als we het nu doen, dan voorgoed. Dat aantrekken en afstoten kan niet blijven duren", zei Elke.

Jelle Van Damme trok in het interview het boetekleed aan. "Ik heb destijds de basis beschadigd: vertrouwen. Ik heb fouten gemaakt, ik ben ontrouw geweest. ik heb daarover gelogen. Elke is altijd open en eerlijk. Maar ik ben dat in onze relatie nooit geweest." Jelle zei ook dat hij van plan was de huwelijksbeloften te herdoen. "Maar we moeten eerst sterker worden samen. Aan onze relatie werken."

Maar gisteren kwam dan het bericht dat Elke en Jelle er een punt achter hebben gezet. "Acht maanden geleden probeerden ze hun relatie nieuw leven in te blazen. Helaas is dit niet gelukt en gaan ze ieder hun eigen weg. Ze blijven uiteraard gezamenlijk voor hun kinderen Cruz en Cleo zorgen", aldus de officiële mededeling.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Herman Van Gent

  Laat ze met rust en bemoei je met je eigen leven ipv dat van anderen zelf zou je dat ook niet willen als andere zich met jou leven bemoeien , waarom doe je het dan zelf wel met andere ? denk eens na of kan je dat niet ben je te dom of zo ?

 • Ben Detrez

  Bedrog, leugens, stalking dat was toch geen basis om verder te gaan. En die kindjes die nu dachten dat hun ouders terug samen zouden verder gaan die worden weer opnieuw gekwetst.

 • alfons moons

  KIm Clijsters heeft ook haar zoveelste comeback ! Is voor de boekskes

 • Gianfranco Canalis

  Volwassen mensen met kinderverstand. Nochtans ben ik van mening dat zij een verstandige vrouw is maar wie ben ik om te oordelen over iemand anders' gebreken ?

 • Maarten Debacker

  Jammer dat besef vaak komt nadat er al kinderen zijn...