Eeuwig jong blijven? Geen 'Mission Impossible' voor Tom Cruise

Acteur Tom Cruise door de jaren heen. Van links naar rechts, voor alle duidelijkheid.
Reporters Acteur Tom Cruise door de jaren heen. Van links naar rechts, voor alle duidelijkheid.
Tom Cruise is nog steeds de oude. Of ... is hij de jonge? In zijn aankomende film 'Mission: Impossible - Fallout' bewijst de 55-jarige acteur dat tijd archiweinig vat heeft op hem. Goede genen? Goede dokters? Of gewoon zijn ziel verkocht aan de Scientology-kerk? 

"Och word toch volwassen", het is een standaardzin die moegetergde ouders al eens naar de hoofden van hun puberende tienerjongeren slingeren wanneer die vinden dat die dringend wat slimmer moet worden. Tim van Temptation, kan erover meespreken.  

Maar ook Tom Cruise heeft er dezer dagen last van. Op Twitter vraagt men zich steeds luider af: "Wanneer veroudert die gast nou eindelijk?"

Leeftijdsgenoot Russel Crowe moet het antwoord schuldig blijven. 

Die wereldwijde fascinatie voor het cijfer naast zijn naam is uiteraard compleet irrelevant. Zolang je er maar goed uitziet, toch? 

Wel, vanaf een bepaalde leeftijd hoor je er -strikt genomen- niet meer goed uit te zien. En hoor je er al zeker niet meer uit te zien zoals je er 20 jaar geleden uitzag (voor alle duidelijkheid: ik bedenk deze regels niet) anders is er meer aan de hand en ben je de boel aan het belazeren. Met chirurgische ingrepen, bijvoorbeeld. Maar niet noodzakelijk. Sommigen zijn gewoon gezegend met goede genen, goede personal trainers, jonge vrouwen, de allerrijpste avocado's of gewoon een schijtehoge geluksgraad.

Duimpje!

Acteur Tom Cruise zoals steeds in z'n nopjes. Hier tijdens de première van "Mission Impossible" in 2006.
Tom Cruise Acteur Tom Cruise zoals steeds in z'n nopjes. Hier tijdens de première van "Mission Impossible" in 2006.

Bij Tom Cruise is het allicht een mengeling van dit alles. En dat weet hij.

'Running in movies since 1981'. Tom Cruise schijnt er zelf ook om te kunnen lachen dat veroudering geen belet vormt.
Twitter 'Running in movies since 1981'. Tom Cruise schijnt er zelf ook om te kunnen lachen dat veroudering geen belet vormt.

Over de reeks van zes 'Mission: Impossible'-films gaan we niet ontkennen dat er hier en daar wat 'digital sweetening' werd toegepast om het gezicht en lichaam van de acteur zo aantrekkelijk mogelijk te maken naar cinema-normen. 

Maar daarmee is nog steeds niet verklaard waarom hij er ook nog even jong en kwiek als 20 jaar geleden uitziet in talkshows, op rode lopers en tijdens conventies. 

Tom Cruise tijdens de première van 'The Mummy' in mei 2017 in Madrid.
Reporters Tom Cruise tijdens de première van 'The Mummy' in mei 2017 in Madrid.

Op één van die conventies deed Tom vorige maand gedetailleerd de spraakmakende stunt van zijn laatste nieuwe 'Mission: Impossible'-film uit de doeken. 

Die cijfers bleken nog duizelingwekkender dan zijn leeftijd: 

Zo duurde het een volledig jaar om de stunt te plannen en uit te voeren, moest Cruise een vrije val uitvoeren vanop 7.620 tot 9144 meter hoogte, waarbij hij door de lucht vloog tegen snelheden van 354 kilometer per uur met een zuurstofmasker. 

Tussen het trainen voor de stunt en het filmen door, sprong Cruise in totaal 106 keer van een C-17 vliegtuig om de 3 takes over te houden die hij en regisseur Christopher McQuarrie top vonden. 

Immer vriendelijk en nooit uit de hoogte, die Tom Cruise. Hier aan het betere stuntwerk in Londen.
Reporters Immer vriendelijk en nooit uit de hoogte, die Tom Cruise. Hier aan het betere stuntwerk in Londen.

Zijn goed geconserveerde gelaat kan je misschien nog verklaren door de placenta die hij naar eigen zeggen op zijn tronie smeert, maar dat verklaart natuurlijk niet de fysieke stunts en alertheid. 

Het kan niet anders dan dat er duistere krachten aan het werk zijn. Dat Cruise een hevige aanhanger is van de Scientology-kerk is een publiek geheim. Mogelijk is de verklaring dus daar te zoeken. Heeft Cruise zijn ziel verkocht? Durft hij dáárom al die levensgevaarlijke stunts aan? Bij het filmen van z'n 'Mission: Impossible'- stunt zou Cruise zijn enkel gebroken hebben, alleen zijn daar nooit bewijzen van geleverd. Bliksemafleiders everywhere, people

Indien je gehoopt had een antwoord op de vraag te vinden waarom Tom Cruise er immer jong uitziet, dat kan alleen de man zelf je geven. 

The truth is out thereAllicht in een futuristische brandkast ergens in Zwitserland. 

Reporters

'Mission: Impossible - Fallout' wordt in augustus dit jaar in de Belgische zalen verwacht. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudy Mestdag

    Fantastische acteur .

  • Lydia Appelmans

    Misschien is hij veganist, dat zou de reden kunnen zijn...