Matthias Schoenaerts in 'Lockdown'
Volledig scherm
Matthias Schoenaerts in 'Lockdown' © vrt

Eén-reeks ‘Lockdown’ geselecteerd voor Canneseries

TVDe Eén-reeks ‘Lockdown’, die bestaat uit twaalf kortfilms, is geselecteerd voor de officiële shortform-competitie van de vierde editie van Canneseries, een Frans festival dat uitsluitend nieuwe series vertoont. 

 1. KIJK. Voormalige miss (28) confronteert klanten wanneer ze grove berichten over haar uiterlijk leest tijdens online gesprek

  KIJK. Voormalige miss (28) confron­teert klanten wanneer ze grove berichten over haar uiterlijk leest tijdens online gesprek

  De Amerikaanse Whitney Sharpe (28) is een ex-miss en succesvolle zakenvrouw met een eigen verkoopbedrijf. W anneer het scherm per ongeluk wordt gedeeld tijdens een online gesprek met een potentiële klant, ziet ze grove berichten over haar uiterlijk. De mannen willen na het voorval verdergaan met het gesprek, maar Whitney beslist om hen te confronteren en filmt het hele gebeuren: “Het is onvergeeflijk!”
 2. ’t Is gebeurd: Erik ‘kapitein Eenoog’ Van Looy zwaait af in Nederlandse ‘Slimste Mens’
  BV

  ’t Is gebeurd: Erik ‘kapitein Eenoog’ Van Looy zwaait af in Nederland­se ‘Slimste Mens’

  Het is gebeurd: Erik Van Looy heeft zijn eerste finalebeurt in ‘De Slimste Mens’ in Nederland niet overleefd. In de finale blokkeerde hij op een vraag over priemgetallen en ging zo ten onder. Met opgeheven hoofd en met de kleuren van de Belgische vlag op zijn ooglapje. “Met twee ogen had ik misschien wel gewonnen”, lachte Erik, die aan zijn geslaagde passage in de tv-quiz meteen de zekerheid overhoudt dat hij in januari 2024 met zijn zaalshow ‘Verslaafd’ op tournee mag door Nederland.
 1. GEZIEN? ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’: “Leve het goed gemaakte, dartele entertainment”
  PREMIUM
  TV

  GEZIEN? ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’: “Leve het goed gemaakte, dartele entertain­ment”

  VRT-CEO Frederik Delaplace droomde al lang van een shiny floor show, en die ziet hij nu ook werkelijkheid worden. ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’ belooft glitter en glamour, maar ook pakkende, emotionele momenten op de openbare omroep. En een flinke dosis Niels Destadsbader, die zoals geweten een flink stukje kan zingen, maar in dit programma danscoach van dienst is. Hoe brengt hij het ervan af? “De eerste aflevering gaf alle criticasters in één vloeiende dansbeweging lik op stuk.”