Eén-programma's 'Down the road' en 'Sorry voor alles' winnen prestigieuze Gouden Roos

VRT
De Eén-programma's 'Down the road' en 'Sorry voor alles' hebben vanavond in Berlijn een prestigieuze Gouden Roos gewonnen. De Gouden Roos bekroont "originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma's in tv en nieuwe media".

'Down the road' werd genomineerd in de categorie 'reality and factual'. In 'Down the road' trekt Dieter Coppens op reis met zes mensen met het syndroom van Down. Het programma viel meteen als eerste winnaar van deze 57ste editie uit de bus. 

"Dit is fantastisch. Als eerste aan bod komen is nooit een geschenk, tenzij je wint natuurlijk. Zo hard bedankt aan iedereen", reageerden de makers. "Dit was onze eerste productie. Het heeft dus enorm veel vertrouwen gevraagd om ons deze reeks te laten maken. Ik wil ook de geweldige cast bedanken, en hun ouders om hen met ons mee te laten gaan op deze roadtrip. Ook Dieter, die een fantastische presentator is. En last but not least: de crew, die momenteel in Afrika het tweede seizoen aan het opnemen zijn. Ze leveren geweldig werk. Dit is ook voor hen."

Nog meer prijzen

'Sorry voor alles' wist tevens een Gouden Roos te verzilveren. Het programma, waarin een gewone Vlaming een maand lang gevolgd wordt met verborgen camera's, won in de categorie 'game show'. En ook 'Taboe' viel in de smaak, want het programma was één van de winnaars op het creative forum. Daar werd op de meest innovatieve programma's van openbare omroepen uit Europa gestemd.

Netmanager van Eén, Olivier Goris, die donderdagavond aanwezig was in Berlijn, reageert erg enthousiast. "Dit is ongelofeljk en ongezien. We zijn heel erg trots op die programma's. Fantastische Programma's. Programma's ook die niet evident zijn, een beetje ongewoon zelfs, en die een grote impact hadden in Vlaanderen. Het is natuurlijk super als dat ook internationaal goed blijkt binnen te komen."

VTM valt uit de boot 

Verder was ook 'Ge hadt erbij moeten zijn' (VTM) ook genomineerd. In die reeks vertellen Bekende Vlamingen hun meest verrassende verhaal, terwijl acteurs de situatie naspelen. Het programma werd genomineerd voor de categorie 'comedy', maar moest de duimen leggen voor het Zweedse 'Grotesco's seven masterpieces'. 

Tot nu toe behaalden slechts drie Vlaamse programma's een Gouden Roos: "Wat Als?" in 2013, "Benidorm Bastards" in 2010 en "De Mol" in 2000.

Bekijk hier het dankwoord van de makers van 'Down the road':

Bekijk hier het dankwoord van de makers van 'Sorry voor alles':
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Els Daneels

  Down the road: Hééérlijke reeks, genoten met volle teugen, met een lach en tranen van ontroering!!! Dikke Proficiat! Ook gefeliciteerd voor "Sorry voor alles"! Grote luxe tegenwoordig voor de kijkers van de Vlaamse TV!! Bedankt aan alle makers!

 • Didi Bellens

  Proficiat aan Dieter Coppens, dit is echt verdiend. Zo'n toffe kerel en hij heeft geen kapsones zoals zoveel anderen. Ook proficiat aan de Down medewerkers uiteraard. Sorry voor alles, daar ben ik absoluut geen fan van,en zeker niet van de presentator, dus hij moest er voor mij geen krijgen, hij enerveert mij met zijn lachen en moppen, dus daar zap ik steeds voor weg.

 • pascale de meersman

  Terecht voor Dieter Coppens en iedereen die aan Down the road heeft meegewerkt. Mooie oprechte reeks. Ik ben fan

 • Sofie Smeesters

  Schitterend !! Proficiat !

 • DOMINIEK COTTENS

  Zeer waarheidsgetrouwe reportage maar wel met de beteren onder hen met het "syndroom van down". Ik zag mijn broer voorbij komen zoals hij 10 jaar geleden was, met de ludieke opmerkingen, hetgeen ze wél kunnen ! Jammer genoeg is hij al enkele jaren dement en nu zeer hulp behoevend.