Een jonkie uit de Studio 100-stal of een rockende moederkloek: 1 van deze 12 wordt ‘The Voice’

The Voice Van Vlaanderen
rv The Voice Van Vlaanderen
'I always had high hopes', klinkt het in de videoclip van de overgebleven 'The Voice'-kandidaten - een cover van Panic! at the Disco. Hoge verwachtingen hebben de twaalf vooral over de liveshows, die volgende week starten. Drie weken later, op vrijdag 24 mei, kennen we de nieuwe 'Voice van Vlaanderen'.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
TEAM KOEN
Team Koen: Rune, Wannes en Ibe.
VTM Team Koen: Rune, Wannes en Ibe.

Rune (17)

De terughoudende

Rune (17) was aanvankelijk niet happig om deel te nemen aan ‘The Voice’. “Het idee op zich leek me wel leuk, maar op tv komen schrok me af. Ik dacht dat ze me gingen veranderen en in een hokje zouden steken. Maar als ik toen wist wat ik nu weet, dan had ik me al veel eerder ingeschreven.”

Ibe (17)

Ed Sheeran, maar dan aan de piano

De 17-jarige Ibe heeft een speciale band met Ed Sheeran: hij won niet alleen een coverwedstrijd van Studio Brussel met zijn nummers, hij deed ook auditie met een lied van de Britse zanger. “Ik vind mezelf in hem terug. Al ben ik meer een pianist.”

Wannes (16)

Iets anders dan ‘14-18'

Wannes is de jongste deelnemer van de groep, maar heeft best al wat ervaring. “Ik speelde mee in ‘14-18' en de Studio 100-serie ‘Lolly Lolbroek’. Toch wil ik liever zingen dan acteren. Ik ben een showbeest en doe graag onnozel. Als personage kan dat vaak niet.”

TEAM NATIALIA

Team Natalia: Jazz-Lynn, Fee, Miro
VTM Team Natalia: Jazz-Lynn, Fee, Miro

Miro (26)

“Als de reuma maar niet tegenwerkt”

Gentenaar Miro betoverde met zijn karakteristieke stem meteen alle coaches, maar koos uiteindelijk voor Natalia. Toch had hij als kind niet de intentie om te gaan zingen. “Ik wilde eerst danser worden, maar omdat ik reuma heb, moest ik die droom aan de kant schuiven en begon ik te zingen”, zegt hij. “Muziek zit in mijn bloed, want ik ben een Roma. Wij houden van feestjes, zingen en muziek maken.”

Ook nu heeft Miro af en toe nog last van zijn gewrichtsaandoening. “Er zijn dagen dat ik mijn bed niet uit kan van de pijn. Maar het leven gaat verder. Ik hoop alleen dat de reuma niet gaat tegenwerken bij een liveshow. Dan kan ik last krijgen van mijn rug, of krampen in mijn benen. Zeker wanneer ik stress heb, wordt het erger. Het enige wat ik dan kan doen, is denken: ‘Dit is het moment, Miro. Geniet er gewoon van en ga ervoor. Doorbijten, en alles geven.’”

Eén kwaaltje heeft Miro alvast overwonnen: zijn faalangst. “In het begin geloofde ik totaal niet in mezelf. Ik dacht altijd dat de anderen veel beter waren. Nu bekijk ik het helemaal anders: ‘Je staat waar je moet staan, ga er dan ook voor.’”

Jazz-Lynn (39)

Emotionele powervrouw

Voor Jazz-Lynn is haar deelname aan 'The Voice' erg emotioneel. "Het is een statement naar mijn kinderen toe dat je voor je dromen moet gaan, ongeacht je leeftijd. Je moet sterk zijn en van andere mensen leren."

Fee (24)

De enige die van coach wisselde

Fee is de enige kandidaat in de liveshows die tijdens het programma van team wisselde: ze startte bij Alex, maar werd gestolen door Natalia. “Ik vind het een voordeel dat ik twee coaches heb gehad. Alex was mijn eerste keuze omdat we qua stijl erg matchen, maar ik leer zoveel bij van Natalia, op technisch én persoonlijk vlak. Ik merk nu al een grote vooruitgang.”

TEAM BART

Team Bart: Bram, Karim, Petra
VTM Team Bart: Bram, Karim, Petra

Petra (44)

Moeder van de groep, mét power

Met haar 44 lentes is Petra de meest ervaren kandidaat. "Ik ben daardoor de steun en toeverlaat van de jeugd. Dat jonge grut kan je nog wat meer kneden, hé", grapt de stoere moederkloek.

Bram (22)

De spontaanste

Kandidaat Bram stond al vaker op een podium, maar dan in het theater. "Het helpt ergens misschien, maar zingen moet vooral spontaan blijven. Ik wil die gevoelens niet faken en probeer vooral mezelf te blijven.”

Karim (27)

Derde keer, goede keer

Als Karim (27) je bekend voorkomt, is dat geen toeval: hij nam al eens deel aan 'X-Factor' en 'The Voice'. "Ik ben een heel ander persoon nu. Ik ben spiritueler geworden, me meer bewust van mijn eigen gedrag en dat van anderen. Vroeger was ik erg gevoelig voor kritiek, maar nu kan ik dat veel beter plaatsen."

TEAM ALEX

Team Alex: Christophe, Charlotte en Margareta
VTM Team Alex: Christophe, Charlotte en Margareta

Charlotte (23)

De kandidate die niet hoeft te winnen

Charlotte begint met een ietwat vreemde ingesteldheid aan de liveshows: “Winnen hoeft voor mij niet. De connecties met mijn medekandidaten vind ik veel belangrijker dan een overwinning.”

Christophe (28)

Gitaarman in hart en nieren

Christophe zal je niet snel zonder zijn gitaar op het podium zien. “Ik ben echt een gitarist in hart en nieren, het instrument is een verlengstuk van mezelf.”

Margarita (20)

Ingeschreven voor de lol

Margarita schreef zich in voor de lol, en nu staat ze in de liveshows. “Ik hou van zingen en wil graag mijn eigen nummers maken, maar ik had nooit verwacht dat ik zó ver zou komen. We zien wel, just go with the flow.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.