Exclusief voor abonnees

Eddy Planckaert is slachtoffer van cybercriminelen: "Zelfs mijn zus gelooft die valse berichten over mij”

Eddy Planckaert en zijn vrouw Christa.
Joost De Bock Eddy Planckaert en zijn vrouw Christa.
“Ik heb keihard gewerkt om uit de miserie te raken, en dan krijg je déze leugens. Beste mensen, trap hier niet in!” Eddy Planckaert (60) is er niet goed van dat cybercriminelen z’n reputatie besmeuren, zo zegt hij in Dag Allemaal. Op het internet circuleren artikels waarin de ex-coureur uitlegt hoe hij na z’n faillissement miljonair werd door te beleggen in bitcoins. Eddy wil dat deze bedriegerij stopt, maar wordt van ’t kastje naar de muur gestuurd.

De sociale media zijn een machtig middel om fake news te verspreiden. Vraag dat maar aan de ­Planckaerts. De hele familie trekt ten strijde tegen leugenachtige berichten die dezer dagen op Facebook verschijnen. “Eddy Planckaert onthult hoe hij 2,3 miljoen euro verdiende na zijn faillissement”, is de kop van het nepartikel dat in verschillende versies de ronde doet. Soms met een foto van Eddy alleen, soms samen met zijn echtgenote Christa, vaak met een knalrode sportwagen erbij of een kapitale villa. En altijd met het citaat: “Iedereen moet deze kans grijpen”, zegt Eddy. “Maar ik weet verdorie van niets!” tiert Eddy Planckaert wanneer Dag Allemaal hem spreekt. “Ik heb dit nooit gezegd. Integendeel, ik smeek iedereen om zeker níet in deze val te trappen. Ik ben al naar mijn advocaat gestapt en heb klacht ingediend bij de cyber­politie, maar blijkbaar kan niemand die oplichters tegenhouden.”

Je hebt 22% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gustaaf carpels

  Niet overdrijven he uw schuld is voor het grootste gedeelte kwijtgescholden en heb je dus niet moeten betalen en een televisie soap is niet hard werken he Maar het is inderdaad zeer vervelend als je gebruikt word door criminelen die geld willen binnenhalen via jouw naam en je kan ze niet zelf stoppen

 • coppens jean-pierre

  Het is gewoon de naiviteit van de mensen gebruiken. Denk eens na, welke sérieuse mens die bitcoins of andere crypto munten wilt kopen zal zich laten beinvloeden door het financieel advies van een wielerkampioen? Als het over fietsen gaat, ja maar over financieen neen. Deze publiciteit is even geloofwaardig als de dag dat George Clooney plots financieel advies geeft ipv van zijn mening over koffie. Alleen jammer dat Planckaert nu het misplaatst middelpunt ervan is.

 • Paul Sante

  Trek het je niet te hard aan Eddy... Je moet aan niemand verantwoording afleggen en het is bewezen dat het (jammer genoeg) niet zo is... Ben blij dat ik jou en Christa eens heb mogen ontmoeten, mooie herinnering....

 • Wim Van Hoof-Segers

  Natuurlijk moet hij ontkennen anders komt de fiscus 30% (of meer) opeisen.

 • Doms Georgette

  Blokkeren die sites dat moet toch kunnen