Ed Sheeran doneert opbrengsten nieuwe videoclip aan Oekraïne: “Opgenomen in Kiev voordat het geweld begon”

MuziekEd Sheeran heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn nummer ‘2step’.  De Britse zanger werkte hiervoor samen met de Amerikaanse rapper Lil Baby. De bijbehorende videoclip werd eind vorig jaar opgenomen in de Oekraïense hoofdstad Kiev. “Het was de eerste keer dat ik de stad bezocht en ik voelde mij er heel welkom”, schrijft de zanger in een mededeling aan het begin van de clip. “Oekraïne is een fier en veerkrachtig land. Ik steun Oekraïne.” Alle opbrengsten van de videoclip worden gedoneerd aan de organisatie Ukraine Humanitarian Appeal. 

 1. Na hevige kritiek om afkomst: dochter Fidel Castro verdedigt castingkeuze James Franco in ‘Alina of Cuba’
  FILM

  Na hevige kritiek om afkomst: dochter Fidel Castro verdedigt castingkeu­ze James Franco in ‘Alina of Cuba’

  James Franco (44) heeft de hoofdrol gestrikt in ‘Alina of Cuba’, een film over de dochter van Fidel Castro. Dat de Amerikaanse acteur de rol vertolkt van de voormalige president zorgt voor behoorlijk wat ophef. Niet vanwege de beschuldigingen aan zijn adres van seksueel wangedrag in 2018, wel om het feit dat Franco een Latino-man speelt terwijl hij geen Latijns-Amerikaanse achtergrond heeft. Alina Fernandez, de dochter van Castro, verdedigt de film. “Het project is bijna volledig Latino, zowel voor als achter de camera.” Met Franco als uitzondering op de regel.
 2. Lewis Capaldi en Niall Horan geven verrassingsoptreden op straat in Dublin
  Play
  Muziek

  Lewis Capaldi en Niall Horan geven verras­sings­op­tre­den op straat in Dublin

  Voor straatmuzikant Jacob Koopman werd het vrijdag een dag om nooit meer te vergeten. Tijdens een van z'n optredens in Dublin doken plots zangers Lewis Capaldi en Niall Horan op, die besloten om een paar liedjes mee te zingen. Ze brachten ‘Slow Hands’ van Horan, ‘Before You Go’ van Capaldi en ‘Yellow' van Coldplay. Hoe spontaan het meezingfeestje precies was, is niet helemaal duidelijk. De twee muzikanten werden namelijk gevolgd door een filmcrew.