Echtgenote Rocco Granata overleden: koppel was 51 jaar getrouwd

Rocco Granata en Rosie in 2014.
©Foto I&C Rocco Granata en Rosie in 2014.
Sinds zaterdag moet Rocco Granata (81), na 51 jaar huwelijk, zonder z’n grote liefde Rosie door het leven. Dat trieste nieuws bevestigt David Steegen, het petekind van de ‘Marina’-zanger en jarenlang woordvoerder bij voetbalclub Anderlecht. Rosie werd 76.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De gezondheidstoestand van Rosie was de voorbije jaren sterk achteruitgegaan. Haar overlijden, afgelopen zaterdag, kwam dus niet geheel onverwacht. “Maar uiteraard blijft dit een grote schok voor de familie”, zegt David in een korte reactie. Haar begrafenis vindt komende zaterdag in intieme kring plaats in Ekeren. 

In de zomer van 1965 ontmoette Rocco z’n grote vlam voor het eerst op een privéfeestje van de papa van Rosie. De zanger trad er op als muzikant. Het was liefde op het eerste gezicht. “Ik vond haar ontzettend mooi en intelligent”, vertelde Rocco over die eerste kennismaking in het VIER-programma ‘Kroost’. “Na m'n optreden stapte ik naar haar toe en zei: ‘Ik ben morgen jarig en ik geef een groot feest. Wil je komen?’ Ze weigerde omdat ze haar thesis moest afwerken. Vervolgens zei ik dat ze haar ogen dicht moest doen. En toen gaven we elkaar onze eerste kus." 

Drie jaar later stapten Rocco en Rosie in het huwelijksbootje. Ze kregen twee kinderen: een zoon Sammy en een dochter Jessica. Al die tijd stond Rosie als een stille kracht achter Rocco, want de vrouw bleef liever ver weg van de schijnwerpers. 

Lees ook: 

“Iedereen heeft talent”: ontroerend portret van Rocco Granata in ‘Kroost’

Rocco Granata: “Ik ben nog nooit zo bang geweest als toen ik de rechten op ‘Marina’ wilde terugkopen...” (+)
56 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Danny Vanaudenhove

    Onze oprechte deelneming, veel sterkte voor de familie.

  • Rudi Geerinckx

    Veel sterkte Rocco!

  • Eric Merny

    Groot verlies voor een heel sympathieke man en goede zanger in zijn genre

  • Nadia Celen

    Onze deelneming aan familie en vrienden.

  • Koenraad de Roeck

    onze oprechte deelneming familie De Roeck koenraad Gorczyca en kinderen