Echte lief van Sarah-Lynn Clerckx speelt (op eigen verzoek) haar aanrander in ‘Familie’

Sarah-Lynn Clerckx met Lukas Stevens in 'Familie'.
vtm Sarah-Lynn Clerckx met Lukas Stevens in 'Familie'.
In ’Familie’ staat de plotse terugkeer van Marie-Rose (Martine Jonckheere) al de hele week centraal, maar tussendoor zorgen ook andere personages nog voor een serieuze portie suspense. Zo werd Louise aangerand in de aflevering van donderdag.

Het personage van Sarah-Lynn Clerckx (19) genoot van een avondje uit in een danscafé maar werd daar lastiggevallen door een opdringerige jongeman. Twee keer stuurde ze hem wandelen. Toen de student besefte dat hij een blauwtje had opgelopen, kookte zijn potje over. Hij achtervolgde de dochter van Peter, toen ze naar huis wilde fietsen. De kerel reed Louise klem en probeerde haar vervolgens te verkrachten. Voor die moeilijke scène kreeg de actrice een erg ongewone tegenspeler: haar echte vriend Lukas, met wie ze ondertussen iets meer dan een half jaar samen is.

Eenmalig

“Lukas is ook acteur, maar dat wist ik in het begin niet”, zegt Sarah-Lynn. “Hij vertelde me wel dat hij in amateurgezelschappen zit, maar ik dacht dat het om een hobby ging. Niet dus. Lukas studeert drama aan het Lemmensinstituut in Leuven. Ik ben eens naar een monoloog van hem gaan kijken en hij was supergoed. Toen ik hem over mijn verhaallijn in ‘Familie’ vertelde, stelde hij zelf voor om de rol van die aanvaller te spelen. Hij meende het heel serieus, dus heb ik het voorgesteld aan mijn bazen bij ‘Familie’. Die hebben toen een kortfilm van hem bekeken en het was meteen goed. De opnamen verliepen super. Voor alle duidelijkheid: het was een eenmalige gastrol. Hij kan niet terugkeren.”

Sarah-Lynn Clerckx met Lukas Stevens in 'Familie'.
VTM Sarah-Lynn Clerckx met Lukas Stevens in 'Familie'.
Louise wordt in 'Familie' aangerand.
VTM Louise wordt in 'Familie' aangerand.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudy De Bakker

  Is dat nu eigenlijk een komische serie,of moet het nu een soap voorstellen ? Man man man, wat is dat zo slecht geacteerd !! En wat hebben we gelachen ,net of je naar de buurtpolitie aan het kijken bent, hahaha .

 • dominique van beylen

  ik vind familie én thuis veel te dramatisch geworden, er wordt teveel geweld gebruikt.

 • Herman Van Landeghem

  Schoon meiske :-)

 • Niesje Smeyers

  Ze vallen daar in herhaling

 • Nico Vansimpsen

  #onskentons