Duitse ‘prins’ wordt met 260km/u in ons land geflitst

Marcus Eberhard Edward von Anhalt (midden) met twee vrienden
Gratis Marcus Eberhard Edward von Anhalt (midden) met twee vrienden
Prins Marcus Von Anhalt, een Duitse miljonair en zoon van Hollywooddiva Zsa Zsa Gabor, is in ons land met zijn Mercedes SLR geflitst met een snelheid van 260km/u. De man moet een boete van 4000 euro betalen plus kosten, al zijn dat peanuts voor de miljonair die het fortuin van zijn moeder erfde.

Von Anhalt is een bekende in de Duitse showbizzwereld. De man is eigenaar van verschillende nachtclubs en heeft tientallen sportieve wagens. Met een daarvan, een Mercedes SLR, is hij met 260km/u geflitst op de E411 in de buurt van Aarlen in de provincie Luxemburg.

De man zou een boete van 740 euro moeten betalen, maar gezien de extreme snelheid werd de boete onder invloed van het openbaar ministerie verhoogd naar 4000 euro. Een kleinigheidje voor de man die het fortuin van Zsa Zsa Gabor erfde. En ook zijn stiefvader, die hem adopteerde, is multimiljonair. Hij maakte fortuin als ondernemer, had een nachtclub, een bordeel en deed in vastgoed. Von Anhalt’s vermogen wordt geschat op 10 miljoen euro.

Ondanks het feit dat Marcus ‘prins’ genoemd wordt, is hij dat niet echt. Zijn vader Frederick was dat namelijk ook niet en ook hij gebruikte de titel. Frederick werd geboren als Robert Lichtenberg, maar werd geadopteerd door Marie Auguste, prinses van Anhalt. Door die adoptie werd Frederick, net als zijn zoon, ‘Prinz van Anhalt’ genoemd. Adelijke titels bleven door die adoptie echter achterwege. Zsa Zsa Gabor die met Frederick trouwde werd daarom ook nooit prinses genoemd.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Victor Van den Bogaert

    Met een Mercedes kan je dat veilig doen Al zeker met een SLR

  • Yelene dekann

    het zou vele malen hoger moeten zijn, in Duitsland rij je geen meter ver meer als ze jou snappen , jouw wagen wordt er gewoon geconfisceerd

  • Bob Fréson

    Een Duitser die hier zijn boete gaat betalen? Ik denk het niet. Ik zou graag de lijst willen zien van Duitsers die hier nog boetes zouden moeten betalen. Ik schrijf zouden, want dat komt er doodgewoon niet van, die lachen ons vierkant uit.