Marc Van Ranst en Steven Van Gucht geven in Dag Allemaal een dubbelgesprek
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Ranst en Steven Van Gucht geven in Dag Allemaal een dubbelgesprek © Kristof Ghyselinck

Dubbelgesprek met Marc Van Ranst en Steven Van Gucht: “Elke dag worden we uitgemaakt voor pedofiel, massamoordenaar…”

ShowbizzAls viroloog blijven ze het liefst op de achtergrond, maar het afgelopen jaar groeiden Marc Van Ranst en Steven Van Gucht ontegensprekelijk uit tot échte BV’s. Met dank aan het coronavirus, dat nog steeds ons leven beheerst. In een dubbelgesprek praten ze over de soms giftige reacties die ze krijgen, hoe ze het afgelopen jaar hebben beleefd en wat het betekent om viroloog te zijn. En hoeveel verdienen ze nu eigenlijk écht als lid van de GEMS? “Wij hebben echt geen keuze. Je kan als viroloog in een pandemie niet zeggen: ‘Bekijk het maar, ik heb het gehad.’”

 1. “Waarom zou ik in een roze leeuwenpak optreden?”, Maksim van ‘#LikeMe’ ontkent staalhard dat hij Leeuw is in ‘The Masked Singer’
  Play
  Showbits

  “Waarom zou ik in een roze leeuwenpak optreden?”, Maksim van ‘#LikeMe’ is hoofdver­dach­te voor Leeuw in ‘The Masked Singer’

  Vier jaar geleden leerde Vlaanderen Maksim Stojanac kennen als de knappe hunk Vince Dubois in ‘#LikeMe’, maar nu wordt het tijd dat we ook de echte Maksim leren kennen. Na zijn solodebuut vorig jaar, met zijn eerste album ‘MAKSIM’, volgt nu de single ‘Onder Invloed’. Voor die gelegenheid organiseerde hij een secret concert in het MAS in Antwerpen. Showbits was erbij en legt hem meteen ook dé vraag van het moment voor: “Maksim, zit jij in een pak van ‘The Masked Singer’?”
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.