Dries Mertens heeft relatieproblemen met Kat opgelost: “Maar ik sta toch niet helemaal achter ‘Dancing With The Stars’”

RV
Ze heeft net het eerste seizoen van ‘Tipsy’ afgewerkt en schittert elke vrijdagavond in ‘Dancing With The Stars’. Je zou Kat Kerkhofs bijna bekender kunnen noemen dan haar man Dries Mertens - in eigen land dan toch. Maar daar kan de spits van Napoli best mee om: de twee hebben hun relatieproblemen intussen helemaal uitgeklaard, vertelt hij in HUMO.

Dat Kat aanslaat op het kleine scherm, verbaast Dries helemaal niets. “Kat heeft een zeldzame gave: zet haar bij één van mijn ploegmaats en binnen de vijf minuten weet ze meer over hem dan ik. Ze is zó geïnteresseerd in mensen. Daarom was het programma ‘Duivelse vrouwen’ helemaal haar ding. ‘Dancing with the Stars’ is dat minder, daar stond ik niet helemaal achter. Kat gaat graag uit en danst graag, maar ze is geen danseres. De mensen gaan er haar niet beter door leren kennen.”

Kat sprak vorig jaar in ‘Gert Late Night’ openlijk over de relatieproblemen waar ze mee kampten. “Ik had het zelf niet gedaan, maar het stoort me niet: Kat is zo. Elke relatie komt weleens in woelig water terecht. Denk je dat je, als je van je 16 jaar samen bent, alleen maar geluk hebt gekend? Natuurlijk niet. We hebben het samen opgelost, en daar ben ik blij om: het toont nog maar eens hoe sterk wij zijn. Veel koppels zouden uit elkaar zijn gegaan.”

Een beetje dom

Of hun tijdelijke breuk te wijten is aan de voetbalwereld? “Overal gaan relaties stuk, is het voetbal dan een uitzondering? Eden Hazard is samen met zijn vrouw van toen hij 16 was, Thomas Meunier sinds zijn 18de. Ze hebben kinderen en zijn gelukkig samen. Het moeilijkst is het voor jongens die al heel jong naar het buitenland gaan. Weg van de familie, weg van de vrienden. Beetje geld verdienen, wat meer belangstelling van de vrouwen: dan maak je sneller een fout.”

Voetbal is zijn carrière, maar niet zijn leven, vertelt Mertens nog. “Ik zal blij zijn als het gedaan is en ik iets anders kan gaan doen. Als voetballer word je vanzelf een beetje dom. Katrin heeft dat nooit begrepen, tot nu. Haar deelname aan ‘Dancing with the Stars’ slorpt haar zodanig op dat er geen tijd meer is voor iets anders. Ze zegt nu zelf: ‘Ik word niet meer getriggerd door andere dingen.’ Je lichaam en geest raken vermoeid, en wanneer je ‘s avonds in bed ligt, heb je geen energie meer om een boek te lezen.”

Lees het hele interview met Dries Mertens deze week in HUMO.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mireille Mertens

  Iedereen vergeet dat Kat ook een bekende vader had... maar zo zijn er nog. En er zijn nog tientallen voetbalvrouwen. Maar die zien we niet elke week in programma’s omdat die verder weinig of geen mediapersoonlijkheid hebben. Dat heeft Kat wel voor een bepaalde doelgroep, dat heeft ze van haarzelf en niet van haar vader of haar man. Maar uiteraard kan ze niet iedereen bekoren, ikzelf twijfel nog, maar ze heeft blijkbaar iets dat die andere WAGS niet hebben.

 • didier de coster

  kat zoekt gewoon wa aandacht via de media en kan haar ergens begrijpen , ze is niet gelukkig momenteel , ge ziet dus dat geld niet gelukkig maakt, beste kat het gaat je goed

 • Dia Spor

  Kat heeft haar draai gevonden in de media wereld. Ze begint te lijken op karen damen die veel op tv wordt gezien. Het wordt haar gegund natuurlijk. Misschien daarom dat karen bang is voor concurrentie en ze het niet zal halen op dancing with the stars.

 • Ludo Thibis

  Buiten gooien.. hadden nooit terug samen mogen gaan, zij is enkel op wraak uit, dat laat ze in alle tonen goed horen.

 • Steven Du Four

  Geen danseres? Foei Dries, hoe kan je zo liegen!