Door racisme geplaagde actrice Leslie Jones opnieuw op Twitter

Leslie Jones (R) met haar collega's uit Ghostbusters. EPA
Leslie Jones maakte donderdagavond haar comeback op Twitter. De Ghostbusters-actrice bedankte haar volgers voor hun steun nadat ze het doelwit van racisme was geworden.

Eerder deze week besloot Jones Twitter te verlaten na een regen van racistische tweets over zich heen te hebben gekregen. Ze liet toen weten 'in tranen' te zijn. Ook beschreef ze de aanval als haar 'persoonlijke hel'.

Twitter blokkeerde daarop de accounts waar deze tweets van afkomstig waren, maar niet voordat Jones zelf een dag lang bezig was geweest met gebruikers rapporteren en reageren op alle kwetsende berichtjes.

Twitter blokkeerde onder meer de ultrarechtse Twitteraar Milo Yiannopoulos, die honderden mensen had aangespoord om hatelijke berichten naar Jones te sturen.

Gisteren was Jones alweer een stuk vrolijker. "Wie gaat er anders Game Of Thrones live-twitteren!!", vroeg ze haar volgers. Nog een reden om vrolijk te zijn: Jones' fim Ghostbusters ging afgelopen vrijdag in de Verenigde Staten in premiere en is een enorm commercieel succes.