Dominique Deruddere woont al 12 jaar in Amerika, maar: “De kans is groot dat we naar België terugkeren”

Dominique Deruddere.
Dominique Deruddere.
Twaalf jaar geleden verhuisde Dominique Deruddere (62) samen met zijn vrouw en kinderen naar Amerika, waar hij vlakbij Culver City en Venice Beach woont, maar nu denkt de filmregisseur er serieus over na om terug naar België te verhuizen, zegt hij.

Over exact een jaar, op 3 november 2020, staan de Amerikaanse presidentsverkiezingen gepland. Dominique Deruddere heeft het naar aanleiding daarvan over zijn leven in Amerika en over de Amerikaanse president Donald Trump in De Zondag. Deruddere vreest hetzelfde scenario als drie jaar geleden en zou Trump liever zo snel mogelijk zien verdwijnen. Zelf mag de regisseur echter niet stemmen. “Ik mag de Amerikaanse nationaliteit aanvragen want ik heb al meer dan 5 jaar een green card, maar ik ben dat niet van plan.” 

Deruddere vertelt ook meer over zijn toekomstplannen. “Mijn vrouw en ik missen België. De kans is groot dat we terugkeren. Of dat we gaan pendelen tussen de twee landen. Ik ben nu terug in België om ‘The Chapel’ (de volgende film van Deruddere, red.) te draaien, wellicht voor minstens zes maanden. Ik hoop wel opnieuw in Los Angeles te zijn op 3 november. Ik zou de verkiezing graag van nabij volgen.”
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Tichmann

  Volgens veel online bronnen is het geschatte vermogen van Dominique Deruddere is $500.000 (ongeveer). Hij woont (Zillow) in een klein huur appartementje: 2 slaapkamers, 1 badkamer, huur p/maand $4500+ @10860 Kingsland St Los Angeles, CA 90034. Ik ben het met hem eens, ga terug naar België. Want je hebt het niet gehaald in Amerika. En het heeft niets met Trump te maken.

 • Rudolf Pressiatiuck

  Tja, als regisseur die het probeert te maken in de VS moet je wel van de daken schreeuwen dat je tegen Trump bent hè, 1 positief woordje over Trump en de Hollywood poort gaat permanent op slot voor jou.

 • erik ramaekers

  12 jaar in de US en geen enkele Amerikaanse productie gemaakt.Zelfs geen aflevering van een tv serie.

 • WILLY ZACHEL

  Het domste en naïefste volk op de wereld zijn wel degelijk Amerikanen

 • Willy Van Craen

  Wij hebben een zeer goede ziekenkas en OCMW. Niet in USA