Documentaire over gecrashte wielrenner Stig Broeckx in maart in de bioscoopzalen

Stig Broeckx.
BELGA Stig Broeckx.
Hoe de gecrashte wielrenner Stig Broeckx (28) de draad van het gewone leven weer oppikt, zie je op 3 maart in de cinemazalen. Dan verschijnt de documentaire van Eric Goens over de sportman. 

De documaker draaide eerder al een reportage over Broeckx voor het Eén-programma ‘Bargoens’. “Al vrij snel kwam het idee om ook een film te maken”, zei hij daar eerder over. “En dan heb ik het niet over een hermontage van fragmenten uit ‘Bargoens’. Ik heb het over nieuwe beelden die verder gaan dan de revalidatie van Stig.”

Broeckx raakte op 28 mei 2016 betrokken bij een zware valpartij tijdens de voorlaatste rit van de Baloise Belgium Tour. Twee motoren probeerden toen in te halen, maar werden pal in de groep gekatapulteerd. De wielrenner werd geraakt aan het hoofd, liep twee hersenbloedingen op en belandde in een coma. De dokters voorspelden dat hij nooit meer zelfstandig zou kunnen stappen of eten, maar zes maanden na zijn val waren de eerste tekenen van leven terug. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.