Exclusief voor abonnees

Dochters Bieke Ilegems hebben allebei al een vaste relatie: “Ik kan alleen maar vanaf de zijlijn toekijken. Ze moeten hun eigen fouten maken”

Bieke Ilegems met haar twee dochters Mila en Noa.
Dieter Bacquaert Bieke Ilegems met haar twee dochters Mila en Noa.
In haar nieuwste boek ‘Gezondig’ schreef tv-presentatrice Bieke Ilegems (47) een opmerkelijke brief vol levenslessen aan haar dochters Noa (22) en Mila (16). Haar belangrijkste boodschap: leer vallen en opstaan, want het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn.

Verwacht geen perfectie, iedereen heeft kleine kantjes. Geef niet te snel op. Soms zal je hem achter het behang willen plakken en hij jou. Maar echte geliefden kunnen mekaar ook niet missen. Blijf dus geloven in de liefde, ook al doet ze soms pijn. Er zit veel schoonheid in vergeven en vergeven worden. Maak dus je eigen fouten’, schrijft Bieke aan het einde van haar boek ‘Gezondig’. Het is een emotionele brief van maar liefst zeven bladzijden lang aan haar twee dochters, vol adviezen en waarschuwingen voor valkuilen waar Bieke ooit zelf in trapte. Dochters Noa en Mila vinden hun moeder soms een zeurkous, maar diep vanbinnen zijn ze trots op haar. Zelfs na de ophefmakende onthulling van de relatiecrisis met Erik in haar eerste boek ‘De Zoektocht van een Ouder Meisje naar Eeuwige Schoonheid en Groot Geluk’.

Hoe hebben jullie die moeilijke periode tussen jullie ouders beleefd?

Je hebt 11% van dit artikel gelezen




16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ludo Thibis

  Als dit elke 2 weken in de krant moet komen en Bieke er zo een last van heeft, Eric die op alle manieren aan de schandpaal wordt genageld, wel dan moet ze er van weggaan. Er eens over praten is ok maar dit begint er stilaan over te gaan. Moest ik in zijn schoenen staan, ik pikte dit niet ook al was ik in de fout. Dit is geen vergeven maar samen blijven om uit te buiten.

 • Romain Thyssens

  Hopla... Nog maar eens herhalen wat zogezegd vergeven is. Bieke, we weten ondertussen dat Erik buiten de lijntjes heeft gekleurd. Mogelijk omdat de punt van het kleurpotlood veel te dik was... en mogelijk omdat er binnen de lijntjes nog maar weinig te kleuren viel. Kies een weg om verder te gaan. En als je wilt vergeven... zwijg er dan verder over.

 • Jos Goris

  Wanneer sluiten ze het af?iedereen weet dit ondertussen toch al ?

 • Yasper Raes

  Als je hem niet kan vergeven, ga dan uit elkaar. Als je dat wèl kan, stop dan met telkens opnieuw ouwe koeien uit de gracht te halen.

 • Marc LInden

  niet eerste en niet laatste keer