Dochter was bang van Tracy Morgan

Tracy Morgan
REUTERS Tracy Morgan
Toen Tracy Morgan een jaar geleden betrokken raakte bij een auto-ongeluk waarbij hij zwaar gewond raakte en een goede vriend verloor, was zijn dochtertje Maven pas tien maanden oud. Aan People vertelt de komiek dat het meisje niks van haar vader moest hebben toen hij na een periode in het ziekenhuis in een rolstoel thuiskwam.

"Ze was nog maar een baby en daardoor behoorlijk bang van de rolstoel waar ik inzat", aldus Morgan. "Ze wilde niet bij mij in de buurt komen en dat vond ik erg lastig." In deze moeilijke tijd kreeg Tracy veel steun van zijn familie. "Zij was nog maar jong. Mijn verloofde en mijn zoon hebben mij ontzettend geholpen." Ook zijn moeder en broer helpen waar ze kunnen, vertelt Morgan.

"Ik vroeg haar steeds of ze wist dat ik haar vader ben. Dat weet ze nu en dat is heel belangrijk voor mij. Ze noemt me 'dada' en ze is gek op me", vervolgt de acteur die zegt veel kracht te putten uit zijn familie. "Ik heb veel om naar uit te kijken. Ik kijk uit naar de eerste schooldag van Maven, naar mijn huwelijk en naar september, dan begint mijn zoon met studeren."

Therapie

Morgan volgt nog steeds verschillende therapieën. "Dat is niet makkelijk, maar ik ben vastbesloten om het vol te houden. Ik wil met mijn verloofde bij het altaar staan en met mijn dochter buitenspelen. Ik ga ervoor."

Tracy gaf maandag voor het eerst sinds zijn ongeluk, bijna een jaar geleden, een televisie-interview. De 46-jarige acteur vertelde The Today Show dat hij zijn omgekomen vriend nog altijd mist. "Gebroken botten genezen, maar het verlies van mijn vriend zal nooit overgaan." Tracy, die nog steeds niet helemaal hersteld is, liep bij het ongeluk een gebroken been, meerdere gebroken ribben en een ernstige hoofdwond op.