Dochter van Peter Van De Veire legt uit waarom het fijn is om uit de kast te zijn

Jitske legt uit waarom het fijn is om uit de kast te zijn.
Facebook Jitske legt uit waarom het fijn is om uit de kast te zijn.
Jitske, de dochter van radiostem en tv-presentator Peter Van De Veire, nam samen met haar vriendin Marthe een filmpje op voor 'Wel Jong, Niet Hetero'. 

Daarin legt ze uit waarom het zo tof is om uit de kast te zijn. "Zo kan je bijvoorbeeld aan de ontbijttafel zitten en lachen met je lief en je mama tegelijkertijd," klinkt het. "En ook in het dagelijkse leven: hand in hand naar de supermarkt lopen. We zijn actief op Instagram, en posten daar veel foto's van elkaar. Om aan te tonen dat je je liefde echt wel kan vieren, ook online. Het is gewoon heel fijn om uit de kast te zijn, en te mogen liefhebben wie je liefhebt. Daarom zouden wij nooit teruggaan naar vóór onze coming-out."

'Wel Jong, Niet Hetero' zet zich in voor LGBT-jongeren door hen zowel een medium te geven als een hart onder de riem te steken. Het filmpje van Jitske moet anderen de moed geven om ook uit de kast te komen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fons Billen

  er zijn wel ouders die hier heel anders mee omgaan , het is niet overal melk en honig maar hele triste verhalen .

 • Louis Reynders

  Moet dat in deze moderne tijden nog altijd verkondigd worden? Zijn we nog steeds niet verder gegroeid als maatschappij dan dat? En indien dat zo is, hoe zou dat dan komen? Waarom deze aandacht voor dit non-event? Ik ben blij voor alle mensen die het geluk vinden bij mekaar, van welk geslacht dan ook maar die aandacht hoeft niet.

 • BEATRICE NOENS

  Mooi.is dit. Ik denk ook dat ze een degelijk opvoeding heeft genoten, dat ze altijd op beide ouders heeft kunnen terugvallen. Proficiat, doe vooral zo verder

 • Benny Denies

  Wat maakt het uit wat mensen van je denken,trots dat je jezelf bent,niks mis mee ,mensen die het hier moelijk mee hebben zij mensen die jaloers zijn,en die niet besefen wat echte liefde is,en nee ik ben hetero, maar daar hebben deze mensen ook geen probleem mee ,blijf jezelf of je nu lesbisch bent of homo,of biseksueel, of hetero,de boodschap is blijf jezelf.

 • Francinne Declerque

  Mooi voor hen, maar de dochter van wie en waarom ? Onbekend.