Dochter Johny Voners na overlijden vader: “Hij was niet helemaal tevreden over z’n carrière”

Johny Voners en z'n dochter Els Hoebrechts.
Bart Huysentruyt Johny Voners en z'n dochter Els Hoebrechts.
“De laatste jaren, met Annemie, was mijn vader gelukkig. Eindelijk. Hij zei dikwijls: ‘Ik heb er lang op moeten wachten, maar ik heb het gevonden.’ Dat maakt het zo erg.” Els Hoebrechts (49) vertelt in Het Nieuwsblad openhartig over het overlijden van haar vader, rasacteur Johny Voners. “Het is nog zo onwezenlijk.” 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

‘F.C. De Kampioenen’-acteur Johny Voners overleed afgelopen dinsdag aan de gevolgen van kanker. Hij werd 74. In Het Nieuwsblad blikt dochter Els Hoebrechts terug op het leven van haar vader, samen met haar zonen Jo (22) en Tibo (19). “We zijn geen bellers, maar we mailden heel vaak”, zegt Els. “Lange brieven. Daar zijn heel mooie dingen gezegd. Zeker naar het einde toe. Ik zei ook tegen mijn zonen: ‘Vergeet bompa niet te vertellen wat hij voor jullie heeft betekend. Anders ga je spijt hebben.’ En de laatste dagen hebben we afscheid kunnen nemen bij hem.”

Verzwakt

Volgens Els minimaliseerde Johny z’n talent ook. “Hij zei: ‘Wat heb ik gedaan? Ja, ik ben een acteur. Maar ik heb niets gecreëerd. ‘F.C. De Kampioenen’, dat is bekend. Ik alleen, ik stel niets voor.’ Hij was niet helemaal tevreden over z’n carrière. Hij vond dat z’n muziek niet genoeg aandacht kreeg en hij had gehoopt dat hij sneller rollen had kunnen doen zoals in ‘Amigo’s’. Dat hij Xavier was, heeft alles beperkt. Alleen op z’n zangtalent was hij zelf trots.”

Els vertelt ook dat de acteur op het einde veel pijn had. “Toch verbeet hij dat. Bij het theaterstuk ‘La cage aux folles’ kon hij op een bepaald moment de danspassen niet meer combineren met zingen. ‘Dit kan niet langer’, zeiden we hem. Dat kon hij moeilijk aanvaarden. Want de dag dat hij niet meer op het podium zou staan, zou hij opgeven. Soms denk ik dat al het werken z'n lichaam heeft verzwakt. Dat hij zichzelf heeft vermoeid en het proces heeft versneld. Maar hij haalde veel mentale steun uit z’n werk. Anders ging hij zich thuis toch te pletter piekeren.” 
28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ludo verbueken

  Hoe dan ook hij was een Belgisch icoon en dat zal hij blijven. Ik zag hem graag bezig top kerel

 • Nolle Verdonck

  Tevreden of niet? Je zal nooit vergeten worden. Ik ga eerlijk zijn toen ik het nieuws hoorde zat ik in zak en as. Het was of dat er iemand van mijn eigen familie gestorven was. Dus johny... je mag daarboven blij terugkijken op je carrière want je was groots. We gaan je missen.

 • Patrick Gielen

  Ik denk dat hij zichzelf tekort heeft gedaan op dat vlak. Johny Voners heeft enkele meesterlijke rollen neergezet op de Vlaamse televisie, meer dan dat 99,99% van het huidige acteursgilde ooit zal doen.

 • ivan chtuka

  Véél te vroeg moeten gaan .Er kwamen nu pas nog vele mooie jaren

 • Erik Audenaert

  Zijn dagschotel zal nooit meer op de toog staan . Sterkte aan de ganse familie .