Dit zijn de vier finalisten van ‘The Voice Van Vlaanderen’

Wannes, Koen Wauters en Ibe
Kristof Ghyselinck Wannes, Koen Wauters en Ibe
De finalisten van ‘The Voice’ zijn bekend: Ibe (17), Wannes (16), Bram (22) en Fee (24). Eén van deze vier wordt over exact een week tot ‘The Voice Van Vlaanderen’ 2019 bekroond. Dat die strijd bikkelhard zal worden, bewees de halve finale.

Aan het begin van de avond waren ze nog met zes. Dat de lat hoog lag, maakte Margarita (20) van team Alex met ‘One Kiss’ van Dua Lipa meteen duidelijk “Geweldig!”, vond haar coach het.

De halve finalisten brachten ook elk een duet met hun coach. Alex kroop speciaal achter zijn piano om zijn poulain te begeleiden op ‘I’ve Got You Under My Skin’ van Ben l’Oncle Soul.

Wannes (16) toverde kippenvel op de armen van heel Vlaanderen met ‘Never Enough’ uit The Greatest Showman. Maar eigenlijk bewees hij nog maar eens dat hìj de grootste showman is. “Jouw controle is ongelofelijk”, sprak Bart. Coach Koen stond te blinken: “Wannes is 16 jaar en staat hier met zulke maturiteit, dat is ronduit fantastisch. Als hij volgend jaar niet naar het Eurovisiesongfestival gaat voor ons of de hoofdrol krijgt in een musical, snap ik er niks van.”

Met zijn coach Koen ging Wannes dansen op ‘Can’t Stop The Feeling’ van Justin Timberlake

Wannes’ teamgenoot Ibe (17) ging voor de gelegenheid eens uit zijn comfortzone en verliet zijn vertrouwde piano voor het pittige ‘Shotgun’ van George Ezra. “Ik zie jou binnen dit en een aantal jaar in een uitverkochte Ancienne Belgique staan. Zo’n momenten ga jij meemaken”, zei coach Koen trots.

De gevoelige snaar wist Ibe te raken met zijn coach op ‘Yellow’ van Coldplay.

Bram (22) deed de vrouwenharten ongetwijfeld sneller slaan met zijn ‘Like I Love You’ van Lost Frequencies. Coach Bart vond het fantastisch. “Mensen worden gelukkig van jou. Jouw stem mag je terecht ‘The Voice’ noemen.”

Gelukkig werden we allemaal van het duet tussen de twee energiekelingen op ‘Don’t Look Back’ van Peter Tosh & Mick Jagger.

Na de kritiek op haar zangprestatie van vorige week heeft Fee (24) zich duidelijk herpakt. Haar ‘Is This Love’ van Bob Marley straalde niks dan liefde uit op het podium. “Ik ben zo blij. Je hebt jezelf overtroffen vanavond”, vond haar coach, Natalia.

Met Natalia vergezeld op het podium brachten de twee powerladies ‘God Is A Woman’ van Ariana Grande.

De oudste van de bende is Jazz-Lynn (39), maar zeker niet de minste. Haar ‘Promise Me’ van Beverly Craven zat er pal op.

Jazz-Lynns duet met Natalia bleek een schietgebedje - letterlijk, met ’Pray’ van Sam Smith

De kijkers hadden het deze halve finale voor het zeggen en stuurden Wannes, Ibe, Bram en Fee door naar de finale van volgende week vrijdag 24 mei. Vallen af: Jazz-Lynn en Margarita. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vangeel

  Het zal Ibe zijn Zonder twijfel

 • karel van zand

  jong genoeg zijn... coaches die telkens zeggen hoe ongelooflijk ge zijt en de kudde vlamingen is mee.... zo wint ge.... enfin, met kerstmis weet niemand nog wie ze zijn

 • Mark Peeters

  Winnaar is al lang geweten ....

 • alex devos

  Er gaan er maar 4 winnen en dat zn deze die in de stoel zitten .de andere hoor je na 6 maand niet meer

 • isabel da silva

  Proficiat aan de finalisten . Het beloofd nog spannend te worden . Persoonlijk had ik ook liever Jazz Lynn zien doorgaan . Fee was bij momenten ondermaats . Zij heeft natuurlijk wel haar looks mee .