Volledig scherm
PREMIUM
© © VRT

Dit zijn de 9 vrouwen die tegenover Bart De Pauw staan in rechtbank: bekende actrices, maar ook styliste en een journaliste

ShowbizzVolgende week donderdag start in Mechelen het proces tegen tv-maker Bart De Pauw (52). Het gaat enkel om een zogeheten agendazitting, waar onder ander de datum van het eigenlijke proces zal worden vastgelegd. Op dat proces zal De Pauw zich moeten verantwoorden tegenover 9 vrouwen die zich burgerlijke partij stelden: vier bekende tv-actrices en vijf voor het publiek niet bekende vrouwen. Onder hen een styliste en een journaliste. Zij bleven normaal anoniem, maar besloten dan toch om naar buiten te treden

11 reacties

 • Dick De Zeure

  2 maanden geleden
  Het proces zal aan het licht brengen wat er gebeurd is. Iemand aan de schandpaal nagelen via de media is gemakkelijk maar zolang de schuld niet bewezen is moet de beklaagde als onschuldig beschouwd worden. En daar kan alleen de rechtbank over oordelen.
 • Andres Michiels

  2 maanden geleden
  Had destijds je verstand gebruikt dan hing je nu niet aan de schandpaal. Dergelijke feiten komen altijd uit, het proces zal wel klaarheid geven over je persoontje.
 • stick mannews

  2 maanden geleden
  Ik moet zeggen dat het "gezicht" bij deze vrouwen het wel geloofwaardiger maakt dan die anoniemiteit. Het is niet aan het publiek om een mening te vormen over zaken waar ze niet bijwaren. Maar blijkbaar kunnen we het niet laten.
 • Karel Dierckx

  2 maanden geleden
  De VRT wou dit in alle stilte afhandelen, Monique Forret. Het was De Pauw zelf die alles publiek maakte en in de media gooide. Die "verwoesting" ligt dus vooral aan de mediastrategie waar De Pauw en zijn pr-team voor gekozen hebben - niet aan de VRT, en niet aan deze 9 dames. En wat maakt het in godsnaam uit of ze hun succes deels aan hem te danken hebben? Moeten ze zich daarom maar vanalles laten welgevallen?
 • Paul Philippaerts

  2 maanden geleden
  "Als" De Pauw weet misschien goed wat hoe moet doen, alhoewel dat zal zijn advocaat hem wel hebben ingefluisterd. Maar Bart Depauw weet ook heel goed wat hij die dames heeft aangedaan. Het is voor vrouwen al niet vanzelfsprekend om naar buiten te komen tegen dat soort belagingen door iemand die hun dan nog van werk voorziet. Zaken die achteraf dan nog moeilijk te bewijzen zijn, en waar justitie heel gemakkelijk seponeert. Moedige vrouwen.
 1. Queen spreekt natie toe in Commonwealth Day-speech, en hint héél subtiel naar Harry en Meghan: “Vriendschap en eenheid zijn belangrijker dan ooit”
  Play
  Royalty
  13

  Queen spreekt natie toe in Common­wealth Day-speech, en hint héél subtiel naar Harry en Meghan: “Vriend­schap en eenheid zijn belangrij­ker dan ooit”

  Queen Elizabeth II (94) sprak vandaag de natie toe in haar jaarlijkse Commonwealth speech. De Britse monarch had het over het belang van de Commonwealth en de samenwerking tussen de verschillende landen. Ze bleef stil over het veelbesproken interview dat Harry en Meghan later vannacht zullen uitzenden in de Verenigde Staten, al hintte ze wel subtiel naar het afvallige koppel: “Het contact met onze familie is essentieel in deze periode.”
 2. Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Showbizz-verhalen van de dag.

  Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Show­bizz-verhalen van de dag.

  Sinds kort kan je elke dag de leukste Showbizz verhalen terugvinden als ‘Stories’ in de HLN-app. Wie Snapchat, Tik-Tok of Instagram gebruikt, is al vertrouwd met het concept ‘Stories’. Je kan dit het best vergelijken met het ‘bladeren’ door een magzine, maar dan digitaal. Leun dus even achterover en ontdek vandaag nog de nieuwste Showbizz Stories via het kanaal Showbizz in de HLN-app.
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis