© VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© © VRT

Dit zijn de 9 vrouwen die tegenover Bart De Pauw staan in rechtbank: bekende actrices, maar ook styliste en een journaliste

ShowbizzVolgende week donderdag start in Mechelen het proces tegen tv-maker Bart De Pauw (52). Het gaat enkel om een zogeheten agendazitting, waar onder ander de datum van het eigenlijke proces zal worden vastgelegd. Op dat proces zal De Pauw zich moeten verantwoorden tegenover 9 vrouwen die zich burgerlijke partij stelden: vier bekende tv-actrices en vijf voor het publiek niet bekende vrouwen. Onder hen een styliste en een journaliste. Zij bleven normaal anoniem, maar besloten dan toch om naar buiten te treden

11 reacties

 • Dick De Zeure

  1 jaar geleden
  Het proces zal aan het licht brengen wat er gebeurd is. Iemand aan de schandpaal nagelen via de media is gemakkelijk maar zolang de schuld niet bewezen is moet de beklaagde als onschuldig beschouwd worden. En daar kan alleen de rechtbank over oordelen.
 • André Miechielsen

  1 jaar geleden
  Had destijds je verstand gebruikt dan hing je nu niet aan de schandpaal. Dergelijke feiten komen altijd uit, het proces zal wel klaarheid geven over je persoontje.
 • Niko de somviele

  1 jaar geleden
  Ik moet zeggen dat het "gezicht" bij deze vrouwen het wel geloofwaardiger maakt dan die anoniemiteit. Het is niet aan het publiek om een mening te vormen over zaken waar ze niet bijwaren. Maar blijkbaar kunnen we het niet laten.
 • Karel Dierckx

  1 jaar geleden
  De VRT wou dit in alle stilte afhandelen, Monique Forret. Het was De Pauw zelf die alles publiek maakte en in de media gooide. Die "verwoesting" ligt dus vooral aan de mediastrategie waar De Pauw en zijn pr-team voor gekozen hebben - niet aan de VRT, en niet aan deze 9 dames. En wat maakt het in godsnaam uit of ze hun succes deels aan hem te danken hebben? Moeten ze zich daarom maar vanalles laten welgevallen?
 • Paul Philippaerts

  1 jaar geleden
  "Als" De Pauw weet misschien goed wat hoe moet doen, alhoewel dat zal zijn advocaat hem wel hebben ingefluisterd. Maar Bart Depauw weet ook heel goed wat hij die dames heeft aangedaan. Het is voor vrouwen al niet vanzelfsprekend om naar buiten te komen tegen dat soort belagingen door iemand die hun dan nog van werk voorziet. Zaken die achteraf dan nog moeilijk te bewijzen zijn, en waar justitie heel gemakkelijk seponeert. Moedige vrouwen.
 1. Paul McCartney schrijft geschiedenis als oudste headliner ooit op Britse festival Glastonbury: “Het voelt zo goed om hier te staan”
  Muziek

  Paul McCartney schrijft geschiede­nis als oudste headliner ooit op Britse festival Glastonbu­ry: “Het voelt zo goed om hier te staan”

  De 80-jarige Paul McCartney heeft afgelopen zaterdag geschiedenis geschreven. De Britse zanger stond namelijk als oudste headliner ooit op het Britse festival Glastonbury. De set van de voormalige Beatles-zanger stelde overigens niet teleur. Zo zong McCartney niet alleen een virtueel duet met de overleden John Lennon. De wereldberoemde artiest had voor de gelegenheid ook nog twee special guests met zich meegebracht.