Disney wil 21st Century Fox kopen, maar dat gaat vele tientallen miljarden kosten

.
rv .
Walt Disney is naar verluidt dicht bij een megadeal met 21st Century Fox. Volgens bronnen van de Amerikaanse nieuwszender CNBC staat het entertainmentbedrijf op het punt de filmstudio's en de televisieproductietak van het concern van mediamagnaat Rupert Murdoch over te nemen.

Als de deal doorgaat zijn er waarschijnlijk tientallen miljarden mee gemoeid. De bronnen van CNBC schatten de waarde van de onderdelen die Fox wil verkopen op meer dan 60 miljard dollar. Mogelijk kunnen de twee bedrijven volgende week al met nieuws komen.

Disney en 21st Century Fox wilden nu niet reageren. Onlangs kwamen er al berichten naar buiten dat de twee met elkaar aan het praten waren. Disney zou op deze manier een grote slag slaan. Het zou dan onder meer de controle krijgen over de filmstudio's van Fox, het Britse Sky, Star India en Amerikaanse kabelzenders als FX en National Geographic. Fox News en Fox Sports worden niet verkocht.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Spruyt

    Zeer goed nieuws voor aanhangers van Marvel-films daar meerdere filmrechten weer beheerd kunnen worden door de juiste mensen.