Hopelijk wordt Mickey Mouse toch iets beter betaald dan heel wat 'anonieme' medewerkers van de Amerikaanse Disney-parken.
Volledig scherm
PREMIUM
Hopelijk wordt Mickey Mouse toch iets beter betaald dan heel wat 'anonieme' medewerkers van de Amerikaanse Disney-parken. © Disney

Disney versus Disney: kleindochter Abigail klaagt eigen pretparken aan. “Dit is niét de gelukkigste plek ter wereld”

ShowbizzDe lastige luis in de pels van de Muis: zo mag men Abigail Disney (62) gerust omschrijven. Als kleindochter van Roy - samen met zijn broer Walt in 1923 medeoprichter van het bedrijf - laat de documentairemaakster geen mogelijkheid onbenut om de entertainmentgigant en dan vooral de pretparkdivisie tegen de schenen te schoppen. De toestand achter de schermen is dan ook allerminst een sprookje. “We werken voltijds, maar blijven nog altijd onder de armoededrempel hangen.”

4 reacties

 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  En wat doet Abigail Disney - die over een fortuin van 120 miljoen dollar beschikt - daar aan ? Een documentaire draaien die haar nog meer geld opbrengt. De parabel van de Farizeeër en de Tollenaar komt hier direct in beeld.
 • Hendrik Weckseler

  1 jaar geleden
  Ze hebben toch allemaal hun contract gelezen alvorens ze begonnen dus ze wisten goed genoeg wat ze betaald werden en dat loon ligt al een pak hoger dan dat velen hier in België verdienen per uur in verschillende sectoren hier in België verdient men een stuk minder omdat grote ketens laten uitbaten onder de noemer kleine zelfstandige terwijl alles terugvloeit naar de grote speler zoals elke supermarkt in ons land bijvoorbeeld en zo houden ze de lonen laag
 • wesley netnem

  1 jaar geleden
  Alles in de USA is Fake ...zeer grote armoedde is vooral de toon die je ziet als je door dat land reist ..! Amerika ziet er helemaal niet uit zoals het overal tentoon gesteld wordt het is eigenlijk een derde wereldland , waar veel extremistische gelovigen wonen , daklozen , armen en drugs is overal aanwezig ... Een Hypocrieter land bestaat niet !
 • jan steurs

  1 jaar geleden
  Gratis testen, de Onnozelaars die gaan werken mogen ze weer zelf betalen hahahahahahha