Pathologe Leen Van Brantegem
Volledig scherm
PREMIUM
Pathologe Leen Van Brantegem © Johan Martens

Dierenarts Leen Van Brantegem onderzoekt misdrijven op dieren: “De bijsluiter van rattenvergif in de maag van een hondje ... Dat zegt genoeg, hé”

ShowbizzMinister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil een aanzienlijke som geld vrijmaken voor gerechtelijke autopsie op dieren. En dat blijkt geen overbodige maatregel, want dierenmishandeling komt meer voor dan gedacht. Dierenarts-patholoog Leen Van Brantegem (47) is blij met de erkenning, zegt ze in dag Allemaal: “Wie geweld pleegt op dieren, doet dat vaak ook op mensen.”

8 reacties

 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Ik moet toegeven dat Nva hier wel prachtig werk levert. Het is inderdaad nodig om de straffen en de pakkans van dierenbeulen aan te pakken. Ook nieuwkomers moeten zich daaraan onderwerpen dat maakt deel uit van onze cultuur !!
 • Rayan El Arami

  1 jaar geleden
  Had al veel eerder moeten gebeuren. Nu nog VEEL zwaardere straffen voor dierenbeulen en dierenmoordenaars aub. En schaf die middeleeuwse praktijk van de jacht eindelijk ook eens af! Laat het gezond houden van onze fauna aan speciaal opgeleide mensen als boswachters over ipv hobbymoordenaars.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Dieren zijn voor veel mensen geliefd als waren ze kinderen. Ik wil zware straffen zien voor dierenbeulen. Sommige 'nieuwe Belgen' haten honden vanuit hun cultuur. Kan dierenwelzijn ook eens op hun inburgeringscursus ter sprake komen?
 • paul van gele

  1 jaar geleden
  Dat werd hoog dringend tijd Ben. Maar begin ook al eens met mensen die op appartementen wonen en in huizen in de stad met een uitdovings beleid nu geen grote honden meer te houden. Die dieren hebben hun loop nodig. Dat ze een kefferke of nen poedel houden waar je even veel vriendschap van krijg.
 • martin amelynck

  1 jaar geleden
  Goed zo! Nu nog de strafmaatregel aanpassen. Dit soort mensen moeten véél zwaarder aangepakt worden.
 1. Lorde lijkt nieuwe single ‘gepikt’ te hebben van George Michael, maar zijn familie vindt dat prima
  Muziek

  Lorde lijkt nieuwe single ‘gepikt’ te hebben van George Michael, maar zijn familie vindt dat prima

  De Nieuw-Zeelandse hitzangeres Lorde (24) bracht onlangs haar eerste single in vier jaar uit en het lijkt erop dat ze in de tussentijd vaak naar George Michael heeft geluisterd. Het nummer ‘Solar Power’ klinkt volgens vele luisteraars zo sterk als zijn hit ‘Freedom! ’90', dat er een rechtszaak moet volgen. Maar niets is minder waar, zo blijkt. Michaels nabestaanden vinden het vooral een eer.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!