Het kroegenelftal waar keeper Dick Ploeger (midden) en Johan Derksen (derde van rechts) in de jaren 70 in speelden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kroegenelftal waar keeper Dick Ploeger (midden) en Johan Derksen (derde van rechts) in de jaren 70 in speelden. © uit boek jeroen wielaert de miss

Dick Ploeger (67) was dé keeper waar Johan Derksen op doelde in zijn verkrachtingsverhaal: “Ik was verbijsterd toen ik het hoorde’

De keeper die samen met Johan Derksen begin jaren 70 voetbalde bij sc Veendam kan zich niets herinneren van zijn bizarre verhaal met de kaars. Dick Ploeger (67) was dé keeper waar Derksen in zijn uitzending Vandaag Inside op doelde; de man die erbij was en zijn verhaal zou kunnen bevestigen. Maar Ploeger bevestigt niets en herinnert zich dit incident ook niet, laat hij aan de Nederlandse krant AD weten. “Ik was verbijsterd toen ik het hoorde. Zo ken ik hem niet.” 

3 reacties

 • Paulus de Mos

  11 maanden geleden
  Toch leuk voor die man om s'avonds de televisie aan te zetten en zijn oud ploegmakker met dit verhaal aan te horen komen Waar gebeurd of niet , ik kan me niet voorstellen dat hij er mee kon lachen
 • Luc Lievens

  11 maanden geleden
  Ach, allemaal cafépraat. Waarschijnlijk is dit zelfs nooit echt gebeurd en wilde hij wat in zijn ogen stoere praatjes verkopen. Wat een heisa allemaal.
 • danny suenaert

  11 maanden geleden
  Was een andere tijd ook é
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. PORTRET. Einde verhaal voor ‘Vandaag Inside’. Van analyserend voetbalprogramma naar provocerende praatbarak: “Voor al zijn sneren kreeg Johan Derksen 800.000 euro per seizoen”
  PREMIUM

  PORTRET. Einde verhaal voor ‘Vandaag Inside’. Van analyse­rend voetbalpro­gram­ma naar provoceren­de praatbarak: “Voor al zijn sneren kreeg Johan Derksen 800.000 euro per seizoen”

  “Een kat met negen levens”, noemt men in Nederland ‘Vandaag Inside’. Er volgt geen tiende, want de Nederlandse talkshow waarin Johan Derksen eerder deze week de ‘kaarsverkrachting’ opbiechtte, stopt direct en definitief. Zo meldde het Nederlandse tv-bedrijf Talpa daarnet. Portret van een analyserend voetbalprogramma dat uitgroeide tot Nederlands meest controversiële, maar tegelijk populairste praatbarak, waarvoor Derksen 800.000 euro per seizoen ving.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. GEZIEN? ‘Boris’: “Achter de stugste snor van Vlaanderen schuilt een schoon mens”
  PREMIUM
  TV
  1

  GEZIEN? ‘Boris’: “Achter de stugste snor van Vlaanderen schuilt een schoon mens”

  De minst emotionele tv-figuur levert een van de ontroerendste docureeksen van het jaar af. In ‘Boris’ onderneemt Jeroom (45) de reis die z'n broer had willen maken vooraleer hij op z'n 24ste stierf aan kanker. Dat doet hij in het gezelschap van Jonas Geirnaert (40), Bockie De Repper (38) en de urne waarin de assen van Boris rusten. Het Play4-programma, waarvan de eerste aflevering al te zien is op Streamz, is echter veel meer dan een realityreeks over een tragisch verlies.
 3. Concert van Billie Eilish afgelast in Mexico door zware regen (maar zangeres verrast fans met akoestisch optreden)
  Play
  Muziek

  Concert van Billie Eilish afgelast in Mexico door zware regen (maar zangeres verrast fans met akoestisch optreden)

  Het concert van Billie Eilish (21) in Mexico-stad is letterlijk in het water gevallen. Door het slechte weer en de hevige regenval moest de Amerikaanse zangeres haar concert op het allerlaatste moment annuleren. Maar dat kon Billie niet zomaar laten gebeuren, dus kwam ze toch even het podium op. Samen met haar broer Finneas bracht ze vijf akoestische nummers: “Ik vond het stom om gewoon te vertrekken zonder dank je wel te zeggen”, aldus de zangeres.