Deze films en acteurs verdienen volgens jou een Oscar

Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson en Brad Pitt
rv Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson en Brad Pitt
Vannacht worden in het Dolby Theatre in Los Angeles voor de 92ste keer de Oscars uitgereikt. Welke film was volgens jou de allerbeste van het jaar? En welke acteurs en actrices staken er bovenuit? Afgelopen weekend kon je je stem uitbrengen, hieronder vind je de resultaten!

Beste Film

Joaquin Phoenix in The Joke
AP Joaquin Phoenix in The Joke

Het beeldje voor de Beste Film gaat na een nek-aan-nekrace nipt naar ‘The Joker’. De film met Joaquin Phoenix in de hoofdrol haalt het met 35% van de 2.655 stemmen nipt van ‘1917', het visueel indrukwekkende oorlogsepos van Sam Mendes. ‘Once Upon A Time... In Hollywood’ vervolledigt de top drie met 12% van de stemmen. De rest volgt op ruime achterstand.

Joker:  35%

1917: 32%

Once Upon A Time... In Hollywood: 12%

The irishman: 7%

Little Women: 3%

Marriage Story: 3%

Ford V Ferrari: 3%

Parasite: 3%

Jojo Rabbit: 2%

Beste mannelijke hoofdrol

Joaquin
AFP Joaquin

U vond dat Joaquin Phoenix de beste acteerprestatie van het jaar neerzette. En dat vond u in grote getale. De Amerikaan haalde liefst 74% van de stemmen. Leonardo DiCaprio en co. volgen op ruime achterstand.

Joaquin Phoenix - The Joker: 74%

Leonardo DiCaprio - Once Upon A Time... In Hollywood: 14%

Adam Driver - Marriage Story: 5%

Jonathan Price: The Two Popes: 4%

Antonio Banderas: Pain And Glory: 3%

Beste vrouwelijke hoofdrol

Scarlett Johansson, Adam Driver enAzhy Robertson in Marriage Story
Photo News Scarlett Johansson, Adam Driver enAzhy Robertson in Marriage Story

Bij de vrouwen ging het er spannender aan toe. Maar u gunt Scarlett Johansson het beeldje toch net iets meer dan Renée Zellweger. Johansson speelt in ‘Marriage Story’ de rol van Broadway-actrice Nicole Barber die door een scheiding gaat.

Scarlett Johansson - Marriage Story: 38%

Renée Zellweger - Judy: 27%

Charlize Theron - Bombshell: 16%

Cynthia Erivo- Harriet: 10%

Saoirse Ronan - Little Women: 9%

Beste mannelijke bijrol

Brad Pitt en Leonardo DiCaprio in Once Upon A Time... In Hollywood
EPA Brad Pitt en Leonardo DiCaprio in Once Upon A Time... In Hollywood

Brad Pitt kon u met zijn vertolking van de nonchalante stuntman Cliff Booth in ‘Once Upon A Time... In Hollywood’ overtuigen voor Oscar. Hij liet Anthony Hopkins, Tom Hanks, Al Pacino en Joe Pesci ver achter zich.

Brad Pitt - Once Upon A Time... In Hollywood: 54%

Anthony Hopkins - The Two Popes: 15% 

Al Pacino - The Irishman: 13%

Tom Hanks -  A Beautiful Day in the Neighborhood: 10%

Joe Pesci - The Irishman: 9%

Beste vrouwelijke bijrol

Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie in 'Bombshell'
AP Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie in 'Bombshell'

Als het van u afhangt, staat de Australische Margot Robbie vannacht met een gouden beeldje te zwaaien. Die verdiende ze volgens u met haar prestatie in ‘Bombshell’ over een #metoo-schandaal bij Fox News. Volgen in haar zog; Scarlett Johansson, Laura Dern. En op iets grotere afstand: Kathy Bates en Florence Pugh.

Margot Robbie - Bombshell: 35%

Scarlett Johansson - Jojo Rabbit: 26%

Laura Dern - Marriage Story: 21%

Kathy Bates - Richard Jewell: 9%

Florence Pugh - Little Women: 8%

Beste Regie

Sam Mendes
AFP Sam Mendes

Een spectaculair oorlogsepos maken in slechts enkele shots van tientallen minuten lang. Het lijkt onmogelijk, maar de Brit Sam Mendes deed het. Een eerbetoon aan zijn grootvader, noemde hij zijn WOI-prent. Een huzarenstukje dat u wist te appreciëren, want u stemde Mendes overtuigend uit tot winnaar. 

Sam Mendes - 1917: 43%

Todd Philips - The Joker: 23%

Quentin Tarantino - Once Upon A Time... In Hollywood: 17%

Martin Scorsese - The Irishman: 10%

Bong Joon Ho - Parasite: 7%
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steven van Soom

  wel Marc, kan ik ook zeggen, Europese en Aziatische brol met karrenvrachten, wat is dat nu weer voor commentaar, elk land maakt goede en slechte films.en oh ja mijn beste films zijn van Hollywood zoals mother en under the skinn en Europees lilja for ever. en om er een punt van te maken, heb respect voor ieders voorkeur en als laatst, toevallig zijn twee van de genoemde Hollywood films heel hoog aangeschreven.ook door Europese en Aziatische filmmakers

 • Marc Verschaeren

  Amerikaanse brol met karrenvrachten , kijk Europese films of Aziatische producten . De braaien wassing is voor 100% geslaagd , als er geen Engels ( Amerikaans ) gesproken word kan het geen goede film zijn ?. Spanje alleen al maakt meer en betere producten dan Hollywood . Het denkvermogen van de mens gaat ongelooflijk snel achteruit , schrikbarend ! .

 • Herwig Laenen

  Marriage Story is van begin tot einde erg goed en er wordt schitterend geacteerd. De eerste helft van 1917 is verbluffend maar daarna wordt het eerder een banale en weinig geloofwaardige film.

 • Joris Vanderaert

  Zoals de paar reacties al aangeven is het vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Acteerprestaties e.d. zijn moeilijk neutraal te beoordelen. En emiel wouters, er is bitter weinig echt nodig in het leven, zelfs niet het toestel waarop jij je reactie schrijft. Gelukkig mogen we nog leven en genieten van dingen die misschien niet nodig zijn, maar die het leven nog meer de moeite waard maken.

 • emiel wouters

  Ware het niet beter dat ze al dit geld gaven aan die andere sterren in de wereld, die dagelijks sterven omdat wij een schoon filmpje zouden kunnen zien. Verban alle glitter eens en voor altijd van het scherm en uit de kranten. Wij hebben dit niet nodig. Die andere filmsterren (die dagelijks sterven) daar en tegen wel.