Deze 10 DJ's verdienen het meeste

Photo News
Ieder jaar opnieuw is het uitkijken naar de DJ top 100, de lijst van beste dj's die wordt uitgegeven door DJ Magazine, een maandelijks Brits tijdschrift over elektronische dansmuziekTijd voor een overzicht.

Er duiken verschillende bekende namen uit Belgie en Nederland op in de jaarlijkse DJ top 100 van het muziekmagazine. In de top 3 laat Martin Garrix de dj-broertjes Dimitri Vegas & Like Mike en de Nederlandse Armin van Buuren achter zich. Hardwell, Tiësto, The Chainsmokers, David Guetta, Afrojack, Steve Aoki en Marshmello vullen het lijstje verder aan. 

De volledige top tien van beste dj's volgens DJ Magazine:

1. Martin Garrix
2. Dimitri Vegas & Like Mike
3. Armin van Buuren
4. Hardwell
5. Tiësto
6. The Chainsmokers
7. David Guetta
8. Afrojack
9. Steve Aoki
10. Marshmello

De DJ's uit de top 10  verdienen volgens jobsite Jobat.be evenwel niet per se het best. De eerste positie van Martin Garrix wil  dus niet zeggen dat de Nederlander ook de meeste inkomsten heeft opgestreken. De website vergeleek de lijst van het muziekmagazine daarom ook met die van het gerenommeerde zakenblad Forbes, en ontdekten toch enkele opmerkelijke verschillen.  

De top tien van best verdienende dj's volgens Forbes:
(bedragen in euro)

1. Calvin Harris: 41 miljoen
2. Tiësto 33,1 miljoen
3. The Chainsmokers:  32,2 miljoen
4. Skrillex:  25,8 miljoen
5. Steve Aok: 25 miloen
6. Diplo: 24,6 miljoen
7. David Guett: 21,1 miljoen
8. Marshmell: 17,8 miljoen
9. Martin Garrix: 16,5 miljoen
10. Zedd: 16,4 miljoen

Dimitri Vegas & Like Mike, Armin van Buuren, Hardwell en Afrojack vallen dus uit de boot. Al hebben ook zij het met respectievelijk 13,2 miljoen euro, 10,2 miljoen euro, 11 miljoen euro en 12,7 miljoen euro aan inkomsten natuurlijk alles behalve slecht gedaan. 

Ook Lost Frequenties haalt verder de top 100: hij staat op de 26ste plaats. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.