ANP Kippa
Volledig scherm
© ANP Kippa

Deelnemers ‘The Voice of Holland’ moesten ‘zwijgcontract’ tekenen: “10.000 euro boete als ze iets lekken”

ShowbizzHet schandaal rond ‘The Voice of Holland' blijft maar aanslepen. Volgens de ‘Volkskrant’ moesten de deelnemers een contract ondertekenen waarin stond dat ze een boete van 10.000 euro riskeerden als zij over hun ervaringen praatten met derden.

36 reacties

 • Maartje Nieuwboter

  4 maanden geleden
  Lijkt me nogal logisch dat je als programmamaker niet wil dat daags na een opname al lang en breed op social media te lezen is wie zal doorgaan en wie niet in de uitzending die pas dagen, weken, maanden later op de buis komt. Qua spijkers op laag water zoeken kan dit tellen. Zo'n zwijgcontract lijkt me de normaalste zaak van de wereld, en helemaal niet bedoeld om stinkende potjes gedekt te houden. Zo kan je achter àlles iets gaan zoeken.
 • johanneke li

  4 maanden geleden
  ik ben vrij zeker dat dat zwijgcontract betrekking heeft op de organisatie/programma's/shows en dergelijke, maar zeker geen zwijgplicht is tov misdaden/grensoverschrijdend contract. gezien programma's maanden op voorhand worden opgenomen voor ze op tv komen zou het niet veel kijkers trekken als alles op voorhand over de show al uitkomt. lijkt mij standaard in de showbizz wereld
 • willem sliggers

  4 maanden geleden
  Contract tekenen met stok achter de deur , 10.000€ ! Dus de programmamakers wisten ervan !
 • An Vandewiele

  4 maanden geleden
  Heb als publiek van the voice een geheimhoudingsdocument geteken. Dit ging enkel en alleen over de inhoudelijkheid van progr. Zodat niets verklapt zou zijn voor the voice op tv kwam. Geen lang contract een paar zinnen was voldoende. Dus nee geen gesjoemel hiermee vanuit publiek gezien.
 • eduard janssens

  4 maanden geleden
  Als je echt slim zijt en goed nadenkt dan teken je zo'n contract niet want zit een adder onder het gras. Een goede advocaat maakt daar brandhout van!
 1. Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Showbizz-verhalen van de dag.

  Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Show­bizz-verhalen van de dag.

  Sinds kort kan je elke dag de leukste Showbizz verhalen terugvinden als ‘Stories’ in de HLN-app. Wie Snapchat, Tik-Tok of Instagram gebruikt, is al vertrouwd met het concept ‘Stories’. Je kan dit het best vergelijken met het ‘bladeren’ door een magzine, maar dan digitaal. Leun dus even achterover en ontdek vandaag nog de nieuwste Showbizz Stories via het kanaal Showbizz in de HLN-app.
 2. Meer dan drieduizend euro kosten, maar peperdure kroon Miss Exclusive is gemaakt
  Play

  Meer dan driedui­zend euro kosten, maar peperdure kroon Miss Exclusive is gemaakt

  Sinds een week mag Daphné Nivelles zich de nieuwe Miss Exclusive noemen. Toch was het niet haar titel waarmee de 21-jarige brunette zich in de kijker werkte, maar wel haar uitschuiver. Daphné verloor haar evenwicht, waardoor de hyperdure kroon - goed voor 28.000 euro - op de grond viel en beschadigd raakte. Die schade is ondertussen weggewerkt. “Daphné voelt zich schuldig, maar het kan iedereen overkomen”, sust de organisatie.