Debuut van Spider-Man gaat onder de hamer: opbrengst geschat op 15.000 euro

Veilingsite Catawiki biedt een bijzonder stripalbum aan: Amazing Fantasy #15 uit 1962.
EPA Veilingsite Catawiki biedt een bijzonder stripalbum aan: Amazing Fantasy #15 uit 1962.
Veilingsite Catawiki biedt een bijzonder stripalbum aan: ‘Amazing Fantasy #15' uit 1962. In het album van Marvel Comics maakte de superheld Spider-Man, oftewel de tiener Peter Parker, zijn debuut. 

Het album werd een klassieker in de stripgeschiedenis. Binnen een jaar was Spider-Man zo populair dat hij een eigen stripboek kreeg, gevolgd door films, televisieseries en games. De bedenker van Spider-Man, Stan Lee, overleed vorig jaar.

Fans kunnen bieden op het album. De veiling sluit op 11 augustus. Een ander exemplaar van ‘Amazing Fantasy #15' werd in 2011 verkocht voor meer dan 1 miljoen dollar, maar dat was in perfecte staat. De geschatte waarde van het exemplaar bij Catawiki ligt een stuk lager, op 13.000 tot 15.000 euro. Volgens de veilingsite is het album “in gelezen staat, met diverse gebruikssporen”. Zulke albums zijn volgens Catawiki niet alleen interessant voor verzamelaars en liefhebbers, “beleggers zijn er tegenwoordig ook mee bezig. De rente is zo laag dat je beter zoiets kunt kopen, het is eens wat anders dan aandelen en grond.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.