Exclusief voor abonnees

Deborah Leemans kruipt uit een diep dal: "Ik kreeg zelfs steun van Tanja Dexters en An Lemmens"

Dieter Bacquaert
Ze kwam niet zonder kleerscheuren uit Temptation Island, maar het programma heeft wel haar ogen geopend, zegt Deborah Leemans. Vandaag staat ze met veel meer zelfvertrouwen in het leven. ‘Ik zal er wel geraken’, zegt ze. ‘Op mijn manier.’

De makers van Temptation Island hadden het beloofd: de editie van 2018 zou de meest spraakmakende worden van allemaal. Hun woorden bleken niets overdreven en week na week keek een recordaantal mensen met open mond naar de beelden uit het zonnige Thailand. De grootste reden daarvoor had ook een naam: Tim Wauters. Hij nam deel met zijn partner Deborah en was zo overtuigd van hun liefde dat hij zelfs de verlovingsring al op zak had waarmee hij haar na de opnames ten huwelijk zou vragen. Maar Tims aanvankelijk absurd preutse gedrag moest al snel wijken voor een blijkbaar allesoverheersende kalverliefde voor de Nederlandse verleidster Cherish, op wie hij zich vol overgave stortte. 

Deborah moest het allemaal met lede ogen aanzien vanop het vrouweneiland en brak voor het oog van de camera in duizend stukjes. "Ik heb heel diep gezeten", vertelt ze nu. "Voor de reeks werd uitgezonden kon ik mijn verdriet met niemand delen, want de buitenwereld mocht nog niet weten wat er gebeurd was. Toen ik de beelden dan op tv zag, ben ik helemaal gebroken. De impact was groot, ondanks de vele positieve reacties. Zelfs Tanja Dexters en An Lemmens lieten hun steun blijken. Ik kreeg ook berichten van jongeren die hetzelfde hadden meegemaakt. Het deed deugd te weten dat ik niet alleen ben, maar ik gaf mezelf van alles de schuld en voelde me heel onzeker. Dankzij psychologische hulp ben ik er nu weer bovenop."

Je hebt 25% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Diane Van Riet

    kop op Deborah.. je hebt het niet altijd gemakkelijk gehad blijkt. Een warm nest doet idd. veel. Maar je ogen zijn geopend na je deelname. .. je bent verstandig en mooi en er ligt een mooie toekomst voor je open. Het enige wat je moet doen is enkel op jezelf rekenen en niet op anderen. P.S. dat leeftijdsgenoten gewoon een wagen van hun ouder krijgen klopt niet; toch niet voor de meesten onder hen.

  • Pia Van Cotthem

    "Mijn eerste auto heb ik van mijn moeder moeten overkopen, terwijl leeftijdsgenoten gewoon een wagen van hun ouders kregen." ... Hoe oud ben jij Deborah???