De uitspraken van sportjournalist Eddy Demarez over de Belgian Cats blijven voor verdeeldheid zorgen. Dag Allemaal beschrijft hoe de zaak ook de VRT in twee kampen splijt.
Volledig scherm
PREMIUM
De uitspraken van sportjournalist Eddy Demarez over de Belgian Cats blijven voor verdeeldheid zorgen. Dag Allemaal beschrijft hoe de zaak ook de VRT in twee kampen splijt. © © VRT

De ‘zaak-Demarez’ verdeelt het land én de VRT: “Hem ontslaan lost het seksisme-probleem op de Sporza-redactie niet op”

ShowbizzOf zijn omstreden uitspraken over de Belgian Cats een juridisch staartje krijgen, is nog onzeker, maar feit is dat de storm rond Sporza-journalist Eddy Demarez (53) de VRT - en bij uitbreiding heel Vlaanderen - in twee kampen verdeelt. Enkele voormalige collega’s zoals Carl Huybrechts, journalisten en kenners ter zake laten hun licht schijnen over de zaak. En die meningen zijn tevens erg verschillend. “Een collega die een zware fout maakt, spreek je daar persoonlijk op aan, niet en public.

  1. Charlotte Sieben, de nieuwe Louise in 'Familie': "Sarah-Lynn vindt me een waardige vervangster, dat doet deugd”
    PREMIUM
    TV

    Charlotte Sieben, de nieuwe Louise in 'Familie': "Sa­rah-Lynn vindt me een waardige vervang­ster, dat doet deugd”

    Enkele maanden geleden wachtte Charlotte Sieben (22) een moeilijke taak: een rol die al 15 jaar meedraait in ‘Familie’ zomaar overnemen. “Ik was er op voorbereid dat veel kijkers de ‘vorige Louise’ misschien leuker zouden vinden”, vertelt ze. Een kennismakingsgesprek over de erfenis van haar rol, dickpics en herkend worden op straat. “Als ik met Aaron Blommaert iets ga drinken, wordt hij om de vijf meter aangesproken. Mij lopen ze straal voorbij.”