De West-Vlaamse stylist van Lady Gaga en de Antwerpse fotograaf van Billie Eilish: deze twee Vlamingen laten wereldsterren schitteren

En zeggen dat Lady Gaga als mens heel gewoon is.
Instagram En zeggen dat Lady Gaga als mens heel gewoon is.
Zo klein als Vlaanderen is, zo groot kunnen Vlamingen zijn. Tom Eerebout en Indi Mouart maken wereldsterren nog groter dan ze al zijn. Of wat had u verwacht van de hoofdstylist van Lady Gaga?

Indi Mouart (19)

Fotograaf van Frank Ocean en tienersensatie Billie Eilish

Indiana 'Indi' Mouart blufte zijn weg naar de top. Hij nam een opdracht aan zonder enige ervaring te hebben en gaf zichzelf een spoedcursus fotograferen met YouTube. Een pokerzet die loonde, want ondertussen mocht de tiener Frank Ocean, Billie Eilish, 6ix9ine en Bloody Osiris al fotograferen. Dat Indi nog een jonkie in het vak is, lijkt hem net een troef. "Ik heb het gevoel dat artiesten zich op hun gemak voelen bij mij omdat ik jong ben. Ik probeer gewoon een band te creëren tussen mij en de artiest. Ik vind dat foto's al gauw onpersoonlijk ogen als je geen band hebt", zei hij eerder. En dat levert fenomenale foto's op, zoals het beeld van een stoere rapper die uit een K3-mok drinkt of een Hello Kitty-knuffel in de armen sluit. Onpersoonlijk ogen doen die plaatjes alvast niet. En daar is de Antwerpenaar terecht trots op.

(Lees verder onder de foto’s.)

Stoere rappers, lieve Hello Kitty-knuffel en K3-mok.
Indie Mouart Stoere rappers, lieve Hello Kitty-knuffel en K3-mok.
Stoere rappers, lieve Hello Kitty-knuffel en K3-mok.
Indie Mouart Stoere rappers, lieve Hello Kitty-knuffel en K3-mok.

Tom Eerebout (30)

Instagram

Hoofdstylist van Lady Gaga en werkte ook al met Kylie Minogue

Tom belandde via een omweg in de vriendenkring van Lady Gaga. Hij verhuisde na zijn schooltijd naar Amsterdam, ontmoette er de man van zijn dromen en volgde hem naar Londen. Daar leerde hij via een vriend de artistiek directeur van het Italiaanse modemerk Diesel kennen. Na een korte onbetaalde stage mocht hij er als assistent aan de slag, en zo kwam Lady Gaga op zijn pad. "Ik werd prompt voor de leeuwen gegooid en ik bracht het er blijkbaar goed vanaf." Al is dat ook deels de verdienste van Lady Gaga zelf, zo blijkt. Volgens Tom is de zangeres verre van moeilijk om mee samen te werken. "Ze staat altijd open voor alles. Voorstellen categoriek afketsen doet ze nooit, maar zij heeft het laatste woord natuurlijk." Voor de fans die een inkijk willen in het leven van Lady Gaga, licht de West-Vlaming een tipje van de sluier op. "Als mens is ze eigenlijk heel gewoon. Hoe normaler haar dag eruitziet, hoe liever ze het heeft. Ze is oprecht geïnteresseerd in het leven van haar vrienden en staat altijd klaar om te helpen. Dat typeert haar."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.