De wedergeboorte: dit is waarom ‘Zoutelande’ na een jaar opnieuw op 1 staat

BLØF en Geike Arnaert - 'Zoutelande'
YouTube BLØF en Geike Arnaert - 'Zoutelande'
Met ‘Zoutelande’ braken Bløf en Geike Geike Arnaert vorig jaar alle records en daar lijkt geen einde aan te komen. 79 weken nadat het nummer voor het eerst verscheen in de Vlaamse Ultratop, staat het opnieuw op de hoogste positie. Toch wel heel opmerkelijk.

Op 16 december 2017 kwam ‘Zoutelande’ voor het eerst de Vlaamse Ultratop binnen. Na een gestage stijging belandde het nummer op 17 maart 2018 uiteindelijk op de hoogste positie. Bijzonder, vindt ook Sam Jaspers van Ultratop.  “Het liedje is altijd behoorlijk blijven verkopen, wordt nog steeds goed gestreamd en is nog vaak op de radio te horen. Op basis van die drie kanalen stellen we de Top 50 samen”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. 

Dat het nummer nu opnieuw op de hoogste positie staat ligt volgens hem aan het gebrek aan concurrentie. “We komen uit een periode waarin andere kleppers als Bazart en Tourist LeMC goed verkochten. Momenteel is er geen zo’n straffe concurrentie en dan zijn de cijfers van Zoutelande weer goed genoeg om op nummer 1 te staan”, zegt Sam Jaspers nog. “Het is wel de eerste keer dat een nummer na een jaar weer naar de top komt.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hugo Craen

  Zegt veel over de hedendaagse Vlaamse muziek..

 • guido vermeyen

  die teren gewoon van het origineel ?

 • Bart De Groote

  Beste Wim, hoe kan je het origineel nu beter vinden? Het is krek hetzelfde. Zelfs de tekst werd domweg quasi letterlijk vertaald. Tenzij je liever Duits hoort natuurlijk...

 • John Van beton

  Ik vind het vreselijk gezaag...

 • wim CLAES

  het origineel van Bosse "Frankfurt Oder" vind ik persoonlijk beter.