De Warmste Week verlaat Puyenbroeck en trekt naar Kortrijk

VRT
De vorige twee jaren was het centrum van De Warmste Week domein Puyenbroeck in Wachtebeke, maar dit jaar gooit de VRT het opnieuw over een andere boeg: het liefdadigheidsconcept, waaronder de befaamde radio-uitzending van Studio Brussel, zal dit jaar verhuizen naar Kortrijk. “Je moet het zien als een samenwerking met de hele stad”, aldus Jan Van Biesen, nethoofd van StuBru.

Van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december wordt Kortrijk de gaststad voor De Warmste Week. Dat wil echter niet zeggen dat de VRT terugkeert naar het Glazen Huis, het concept waarmee de eerste edities - toen nog ‘Music For Life’ genoemd - langs steden als Gent en Leuven trokken. “Het is geen terugkeer naar vroeger, want toen hadden we één specifieke locatie in de stad”, legt Van Biesen uit. “Eigenlijk is de hele stad onze standplaats, het is meer dan de plaats waar onze studio zal staan. We gaan naar de mensen en willen gebruik maken van de bestaande dynamiek van de stad.”

Kortrijk is volgens hem een logische optie. “We hadden de voorbije jaren al goede contacten met de stad. Het is een interessante stad met een heel levendige dynamiek. We zijn met De Warmste Week nog nooit in West-Vlaanderen geweest. Bovendien is de stad centraal gelegen en goed bereikbaar.”

Burgemeester Vincent Van Quickenborne ziet het alvast helemaal zitten: “De inzet is duidelijk: we gaan alle Kortrijkzanen, organisaties en verenigingen massaal mobiliseren om er een onvergetelijke Warmste Week van te maken. Kortrijk, here we come!”

De vorige jaren ging De Warmste Week vooral door op domein Puyenbroeck.
Goedefroit Music De vorige jaren ging De Warmste Week vooral door op domein Puyenbroeck.12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Brecht Adams

  Puyenbroeck ligt op 1u en 6 min rijden van Brussel, Kortrijk op 1u en 4 min rijden van Brussel. Veel gebleit voor niks hier, jongens toch wat een land zijn wij geworden.

 • Jan De Korte

  Kortrijk centraal gelegen??? De warmste week. Net deze mensen die zich allemaal zorgen maakt om het klimaat. Maar als het voor een goed doel is dan heeft het plots allemaal geen belang meer.

 • DIRK RASSCHAERT

  Gaat hun brandgevoelig zwembad open misschien?

 • Jan Clemans

  Waarmee StuBru nogmaals kleur bekent....de meest biedende krijgt de organisatie, ook al is dat in een uithoek. Jammer, onze inzet zal dit jaar volledig naar rode neuzen gaan...

 • Gust Kadee

  Simpel, Kortrijk betaalt meer.