MNM-dj Peter Van de Veire & Stubru-DJ Fien Germijns
Volledig scherm
MNM-dj Peter Van de Veire & Stubru-DJ Fien Germijns © VRT

De Warmste Week trekt dit jaar naar Mechelen en focust zich op één thema: ‘Kunnen zijn wie je bent’

ShowbizzOp de Grote Markt in Mechelen geven Studio Brussel, MNM en Eén vandaag het officiële startschot van De Warmste Week. De actie kiest voortaan voor één maatschappelijk relevant thema. Dit jaar is dat ‘Kunnen zijn wie je bent’. Organisaties kunnen nu projecten indienen die ervoor zorgen dat iederéén – jong en oud – kan zijn wie die wil zijn. Heel Vlaanderen wordt opgeroepen om geld in te zamelen om deze projecten te realiseren.

11 reacties

 • Paul Boutsen

  1 maand geleden
  Weer die woke mentaliteit. Ik had geopteerd voor een echt warm gebaar: voor de mensen die getroffen zijn door overstromingen of die familieleden verloren hebben door covid. Blijkbaar is dat ondergeschikt aan de verplichte woke.
 • Joachim Santermans

  1 maand geleden
  Jezelf kunnen zijn heeft niets met provocatie te maken of opvallend gedrag. Jezelf kunnen zijn is aanvaard worden door je medemens en gelijk behandeld te worden!
 • Daan Dhont

  1 maand geleden
  Wat is het alternatief van zijn wie je bent? Iemand zijn wie je niet bent?
 • Jeroen DeBaere

  1 maand geleden
  Zijn er geen belangrijkere zaken om steun aan te verlenen ? Er is dit jaar in Wallonië een mega-ramp gebeurt met de watersnood. Zijn die mensen daar al vergeten ?
 • Peter Van Dam

  1 maand geleden
  Bart, "en laat mensen eens normaal zijn" is exact wat het probleem is. Alles moet "normaal" zijn. Alles wat "anders" is moet eruit. Ik kan zelfs geen alternatieve kleding dragen (lees "hippiebroeken) zonder dat er een rechts figuur me beledigt of zelfs bespuwt. Sorry hoor dat ik "niet normaal" ben. De LGBTQ+ gemeenschap kan nog altijd niet in het openbaar liefde tonen of je krijgt het verwijt "dat je provoceert" en zoveel meer mensen die niet kunnen zijn wie ze zijn door uw "ideologie".
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Juline (7) kampt met onzekerheid, maar wordt verrast door Camille D’Hont: “Jij bent een prachtige meid”
  Play
  2

  Juline (7) kampt met onzeker­heid, maar wordt verrast door Camille D’Hont: “Jij bent een prachtige meid”

  In de reeks Kinderwens van HLN worden dromen van kinderen werkelijkheid. Deze week is het de beurt aan Juline, een 7-jarig meisje uit Zwevele. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Juline al gekampt met onzekerheid en een laag zelfbeeld. Ze kijkt enorm op naar de personages uit #LikeMe. Ze droomt er dan ook van om een van de acteurs te ontmoeten... In bovenstaande video zie je hoe ze de verrassing van haar jonge leven beleeft.